Unul dintre cele mai importante proiecte de lege adoptate de Camera Deputaţilor în ultima perioadă a fost cel legat de majorarea alocaţiilor de stat pentru copii. Un demers îndelung aşteptat care, în cele din urmă, a fost posibil să se realizeze graţie eforturilor grupului parlamentar al PSD şi Guvernului care a găsit resursele financiare necesare.

„Rezultatele economice obţinute de România în prima parte a anului au permis luarea unor măsuri cu puternic impact social, iar majorarea alocaţiilor este una dintre acestea şi coincide în mod fericit cu sărbătorirea, pe 1 iunie, a Zilei Internaţionale a Copilului. De proiectul de lege privind dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, de la 42, la 84 de lei vor beneficia numai în Argeş peste 100.000 de copii. Primele alocaţii mărite ar urma să fie virate în contul beneficiarilor în luna iulie.

Conform datelor oficiale, primul trimestru al anului în curs are un bilanţ pozitiv din punct de vedere al rezultatelor economice. În primele trei luni, creşterea economică a fost de 4,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014), iar pe întreg anul prognozele indică peste 3%. Important este ca această creştere să se simtă în buzunarul românilor, iar măsurile luate de Guvern – precum scăderea TVA la alimente, de exemplu – sunt menite tocmai să se ajute mase largi ale populaţiei, şi în special persoanele vulnerabile social şi economic.

Nu sunt uitaţi nici agenţii economici: a fost adoptată o lege care acordă facilităţi fiscale persoanelor fizice care investesc între 3.000 de euro şi 200.000 de euro în microîntreprinderi şi întreprinderi mici – un sprijin care va asigura acces mai uşor la finanţare pentru cei care vor să-şi deschisă sau să-şi dezvolte o afacere.

Rezultatele bune sunt confirmate şi de Banca Mondială: România va continua să crească într-un ritm mai alert decât alte ţări din Vest în următorii doi ani, Banca Mondială estimând pentru aceste economii un avans de peste 2,4% pentru acest an”, declară deputatul Simona Bucura Oprescu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI