Degustare de 5 stele la Casa Vinului

„Casa Vinului” din Piteşti, cel mai reprezentativ magazin de vinuri din Argeş, unic distribuitor al Cramelor „Recaş” în zonă, şi-a inaugurat al doilea centru de consiliere în consum şi vânzare, la Ştefăneşti.

Inaugurarea a fost inedită, prin evenimentul de clasă organizat în acelaşi timp: o degustare de vinuri premium, gama Sole, culminând cu prezentarea celui mai premiat vin românesc, Solo Quinta, cel care a surclasat 1.000 de soiuri din toate lumea, adjudecându-şi, în martie, la Paris,  echivalentul „Oscarului” în materie de vinuri.
Somelirul Cramelor „Recaş”, Alexandru Dan, cel mai tânăr somelier român, 25 de ani, premiat în toată lumea pentru performanţă, vicepreşedinte al Asociaţiei Somelierilor din România, a întreţinut evenimentul de la Ştefăneşti cu rafinament, dezvăluind cele mai interesante secrete ale vinului de Recaş din soiul Sole. Paşii oricărei degustări de vinuri, care antrenează într-o armonie unică toate simţurile, au punctat, pe rând, calităţile soiului, de la văz, miros, până la provocarea gustului (în complicitate cu cele mai fine brânzeturi, somon fumé, fructe şi cărnuri de texturi diferite).

Sole Quinta, vedeta vinurilor româneşti

Sole este vârful vinurilor albe al Cramelor „Recaş”, produs din cele mai bune parcele de struguri din Timiş, din soiurile pure, vinificat manual şi folosind exclusiv barrique transilvănean care îi adaugă o nuanţă de vanilie şi-i tuşează complexitatea. Vinul este maturat în butoaie de stejar, iar ambalajul elegant şi conservator în linie, în tradiţia grandioasă de mari vinuri europene. Evenimentul de la „Casa Vinului” a prilejuit cunoscătorilor să facă aprecieri direct pe cele mai cunoscute vinuri ale cramelor timişorene. Au fost degustate 4 soiuri Sole: Merlot Roze, Fetească Regală, Chardonnaz şi Quinta, plus La Putere Feteasca Neagră şi Solera 1847.

Sole Merlot Rozé 2010 este un vin care porneşte de la petale de trandafir uscate, pentru a evolua apoi spre cireşe dulci, lemn dulce şi vagi note vegetale. Fin şi elegant, răcoritor şi cu o aparenţă de accesibilitate, este un rozé potrivit pentru toate tipurile de pasionaţi.

Sole Fetească Regală, deşi este văzută ca un soi „popular”, Feteasca Regală îşi dovedeşte, în unele ocazii, rangul nobiliar în peisajul strugurilor autohtoni. În această interpretare a potenţialului său real, propune un aer sobru, solid, de vin matur şi experimentat.

Sole Chardonnay, cărnos, cu note de coajă de pepene verde, un strop de fum şi senzaţii glicerice, este un vin care propune un joc continuu între notele proaspete şi cele mature, între complex şi tânăr, între greutate şi uşurinţă.

În privinţa Solo Quinta, vedeta vinurilor româneşti, Alexandru Dan, somelierul apreciat în toată Europa, a fost încântat să-i prezinte personalitatea, premiată în 2011 cu „Oscarul” în materie de vinuri. Quinta a câştigat Marele Premiu la cea de-a XVII-a ediţie a Concursului „Vinalies Internationales”, desfăşurat la Paris, în perioada 25 februarie – 1 martie, anul acesta. Băutura produsă în judeţul Timiş a concurat cu alte 1.000 de sticle de vinuri seci produse în întreaga lume, şi le-a surclasat, adjudecându-şi cel mai valoros premiu, echivalentul „Oscarului” în materie de vinuri. Premiul câştigat este cu atât mai important, cu cât cel premiat a fost şi unicul vin din Europa de Est care a urcat pe podium.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.