Pentru că au ieşit mai prost la stabilirea normelor de reprezentare, după algoritmul decis de conducerea PNL­ului de la nivel naţional, în Argeş, foştii penelişti vor pierde preşedinţia în favoarea portocaliilor.
Potrivit anunţului făcut de Vasile Blaga, la calculul normei de reprezentare a celor două foste partide în noile structuri de conducere, rezultatul obţinut de cele două formaţiuni la ultimele alegeri europene va conta în proporţie de 80%, restul de 20% fiind determinat de numărul de primari pe care îi are fiecare parte în judeţ. Cum în Argeş, la alegerile europarlamentare, PDL a obţinut cu o jumătate de procent mai mult decât PNL şi stă mai bine şi la primari, 12 faţă de 9 ai PNL­ului (după ce o parte au migrat către alte zări politice, ajutaţi de celebra ordonanţă neconstituţională 55), calculul spune că şefia va reveni aripii PDL­iste.
Cum algoritmul stabilit la Bucureşti nu este negociabil, cu alte cuvinte, senatorul Iani Popa va pierde şefia liberalilor pe stil nou, în favoarea lui Dănuţ Bica, actualmente şeful PDL Argeş, după retragerea lui Cătălin Teodorescu, pe motive de probleme cu justiţia. Rămâne de văzut cum va digera acesta, ditamai senatorul, situaţia de subordonat al unuia care nu a depăşit vreodată condiţia de consilier judeţean.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI