Pe 6 martie 2015 s-a încheiat jurizarea pentru premiile care se vor acorda în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială. Ca şi anul trecut, Argeşul este foarte bine reprezentat în rândul celor mai buni, mai implicaţi şi mai experimentaţi asistenţi sociali din ţară, cu nu mai puţin de trei specialişti, numinalizaţi fiecare la una sau mai multe categorii. Cei trei demni reprezentanţi sunt Decebal Floroaica, Nelida Ghiţulescu şi Augustin Ciurezu.
Obiectivul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială este de a recompensa și de a pune în valoare asistenții sociali care au contribuit în 2014 la rezolvarea problemelor sociale, precum și de a recunoaște contribuția celor care au participat la dezvoltarea asistenței sociale și au promovat profesia de asistent social în anul 2014.
Ei au un aliat deosebit în munca pe care o fac şi promovarea acesteia, în persoana Andreei Marin, ce care va prezenta şi anul acesta Gala Laureaţilor. “Iubesc să fiu alături de cei dragi, să văd copii fericiţi şi să mă bucur de bucuria celor din jurul meu! Din păcate, printre noi sunt multe, prea multe cazuri de copii nefericiţi, femei maltratate şi oameni care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea a să fiu pentru al doilea a la rând alături de “eroii de profesie” ai României în calitate de gazdă a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială pentru a le susţine eforturile şi a le promova munca, de cele mai multe ori anonimă, dar fără de care multe suflete ar fi azi ca şi pierdute. Vă aştept pe 17 martie la Ateneul Român, alături de maestrul Gheorghe Zamfir, pentru a-i cunoaşte pe unii dintre cei mai sufletişti  români, fie că sunt asistenţi sociali sau jurnalişti şi oameni cu putere de decizie care sprijină acest domeniu” este mesajul cunoscutei personalităţi media.
În urma jurizării, au fost realizate 3 nominalizări pentru fiecare dintre cele 18 secțiuni. Augustin Ciurezu şi părintele Decebal Floroiaca, şeful Centrului de Tip Familial Găvana sunt nominalizaţi la
“Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost”. Primul, Augustin Ciurezu este prezent în finală şi la “Premiul pentru asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi”. Cel de al treilea reprezentant al judeţului, Nelida Ghiţulescu, reprezentanta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş a ajuns între ultimii trei care se luptă pentru “Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social”. Atât ea cât şi Decebal Floroaica se află pentru a doua oară în finala acestei competiţii, ceea ce spune multe despre apreciarea de care se bucură la nivel naţional dar şi între colegii de meserie.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI