De Ziua Regalității, Tronul regelui Carol I de la Muzeul Golești este expus la Muzeul Naţional de Artă al României. Cu ocazia Ziei Regalității, sărbătorită astăzi, 10 mai, Muzeul Goleşti şi Muzeul Naţional de Artă al României vă prezintă Tronul regelui Carol I, care va fi expus, după mai bine de 70 de ani, în Sala Tronului de la Muzeul Naţional de Artă al României.
Astfel, Muzeul Goleşti şi Muzeul Naţional de Artă al României şi-au dat mâna pentru a vă oferi acest eveniment şi vă invită să vizitaţi Sala Tronului, Sufrageria Regală şi Scara Voievozilor, deschise pentru dumneavoastră pentru a sărbători împreună Ziua Regalităţii.
Programul de vizitare este între orele 10.00 – 18.00.
Construit în 1640, Conacul Goleștilor a fost reședința familiei timp de secole și locul care le-a conferit Goleștilor identitate și puterea de a trece prin vâltoarea istoriei.
Legăturile Goleștilor cu regalitatea sunt bine cunoscute. Aici, regele Carol I a petrecut prima noapte pe teritoriul Romaniei. Astăzi, la Muzeul Golești stau mărturie acelor vremuri două piese excepționale: tronul regilor României și biroul regelui Carol I.

Comments

comments