olimpiciÎn perioada "Școala altfel", 4 – 12 aprilie, Argeșul găzduieşte pentru prima dată în istoria judeţului trei olimpiade naţionale. Este un privilegiu pentru județul nostru şi totodată un efort major pentru IŞJ Argeş, Consiliul Județean, Primăria Piteşti, Primăria Mioveni și Primăria Topoloveni, deoarece aceste olimpiade se vor desfășura simultan. La aceste olimpiade participă 635 de elevi, vârfurile învățamântului românesc, 25 fiind din Argeş. Pentru cele trei olimpiade, de Informatică, de Limbi clasice: greacă și latina veche şi Mecanică, Ministerul Educaţiei s-a „pregătit“ şi el pe măsura competiţiei. Conform celor din conducerea IŞJ Argeş, ministerul va premia locul I cu „fabuloasa“ sumă de 100 de lei, circa 20 de euro, locul II va primi în jur de 75 de lei, iar locul III cu 50 de lei. Ce mai poţi spune la aceste sume… de toată jena? Cum se poate să-i oferi unui olimpic naţional la Informatică un premiu de 20 de euro?!?! Fără comentarii!!! Pentru a mai spăla ruşinea ministerului, Consiliul Judeţean Argeş a decis să suplimenteze premiile în bani, oferind pe lângă suta de la Învăţâmânt încă „un premiu special“, suma nefiind încă stabilită.

Olimpiada Naţională de Informatică (liceu) – 4-9 aprilie 2014  – 309  participanţi

Festivitatea de deschidere  va avea loc în data de 4 aprilie, orele 16,30, în sala Teatrului „Alexandru Davila”  din Piteşti. Probele de concurs se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 aprilie în centrele de concurs de la Colegiul National „Ion C. Brătianu” Piteşti, Colegiul National „Al. Odobescu” Piteşti şi Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” Piteşti, iar în data de 8 aprilie va avea loc barajul în urma căruia se va constitui lotul lărgit pentru participarea la Olimpiada Internaţională. Festivitatea de premiere  va avea loc în data de 7 aprilie, orele 14,30, în Aula Magna a Universităţii „Constantin Brâncoveanu”  din Piteşti.

Olimpiada Naţională de Limbi Clasice (Greaca veche şi Latina) – 5-8 aprilie 2014 – 247  participanţi

Festivitatea de deschidere  va avea loc în data de 5 aprilie, orele 09,00, la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti. Probele de concurs se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 aprilie în centrul de concurs de la Colegiul National „Zinca Golescu” Piteşti. Festivitatea de premiere  va avea loc în data de 7 aprilie, orele 17.00, în Aula Magna  a Universităţii „Constantin Brâncoveanu”  din Piteşti.

Olimpiada Naţională la disciplinele din aria curriculară tehnologii –  domeniul mecanică – 7-12 aprilie 2014 – (79  participanţi)

Festivitatea de deschidere  va avea loc în data de 8 aprilie, orele 17,00,  în Aula Magna  a Universităţii „Constantin Brâncoveanu”  din Piteşti. Probele de concurs se vor desfăşura în zilele de 9 şi 11 aprilie în centrele de concurs  de la Liceul Tehnologic „Astra” Piteşti şi Liceul Tehnologic Construcții de Maşini Mioveni. Festivitatea de premiere  va avea loc în data de 11 aprilie, orele 18.00, în sala de spectacole a  Centrului Cultural Educativ Mioveni.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI