De Paşti, pensiunile argeşene au tarife pentru toate buzunarele

SEJUR PASCAL Pentru cine vrea să se bucure de Sărbătorile Paştelui printr-o mini-vacanţă specială, într-o atmosferă tradiţională, pensiunile din nordul judeţului au pregătit oferte aproape de nerefuzat.

Atât pe Valea Superioară a Argeşului, începând cu Albeştii de Argeş, Corbeni sau Arefu, cât şi pe culoarul Dâmbovicioara, Rucăr sau Dragoslavele, proprietarii de pensiuni au dezvoltat, în ultimii ani, adevărate mini-staţiuni, în care găseşti vile şi pensiuni pe gustul tuturor.

Toate pensiunile se laudă, în primul rând, cu peisaje de excepţie şi obiective turistice de vizitat, aer curat şi linişte, precum şi preparate tradiţionale şi mâncare eco în noaptea de Paşti. Evident, pentru cei care Paştele mai are, totuşi, şi o componentă religioasă, participarea la Slujba de Înviere e posibilă aproape peste tot, în mănăstiri sau biserici vechi din zonă.

Pe Valea Argeşului, găseşti camere de 5 locuri la 90 de lei pe noapte

Dacă alegeţi Valea Superioară a Argeşului aveţi, la alegere, pensiuni în fiecare dintre localităţile ce urmează Curţii de Argeş sau hoteluri pe Transfăgărăşan. Turiştii sunt tentaţi cu o mulţime de posibilităţi de distracţie: alpinism, pescuit (lacul Vidraru şi râuri), vânătoare, vizite la Cetatea Poienari sau plimbări pe lac cu vaporaşul. În pensiuni de două margarete, o cameră dublă matrimonială, cu baie proprie, costă de Paşti între 60 şi 80 de lei pe zi, dar există oferte şi în camere cu 5 locuri, cu baie proprie, unde o noapte costă 90 de lei. Dacă vreţi să închiriaţi o cabană întreagă, puteţi alege o pensiune de 17 locuri, unde veţi plăti 500 de lei pe noapte. Pentru cei ce aleg varianta de lux la o pensiune de patru margarete, o cameră dublă costă 120 de lei pe zi, iar o garsonieră – 180 de lei. O pensiune cu 9 camere, închiriată în totaliate, costă, pentru trei nopţi, 4.300 lei. Hotelurile de pe Transfăgărăşan oferă pachete de servicii astfel: 2 nopţi cazare cu demipensiune – 350 lei/persoană, 3 nopţi cazare cu demipensiune – 450 de lei sau 3 nopţi cazare cu pensiune completă – 550 de lei/persoană. Oferta vine şi cu bonusuri, cum ar fi accesul  gratuit în clubul de biliard, sau, opţional, distracţie şi adrenalină în parcul de aventură, excursie pe baraj  şi plimbare cu vaporaşul.

În zona Muscelului, un sejur complet costă 450 de lei de persoană

O altă destinaţie potrivită pentru Paşti o reprezintă satele din zona Muscelului. În Dragoslavele, la poalele Munţilor Leaota, într-o pensiune cu baie în cameră, bucătărie utilată, grătar în curte, leagăne şi terasă, tariful pentru 3 nopţi/4 zile este de 450 de lei/persoană, cu pensiune completă (inclusiv masa festivă). Dacă doriţi doar cazare, preţul este de 100 lei/cameră/noapte. Preţul de închiriere integral, pentru întreaga capacitate: 350 de lei pe zi, iar tarifele pentru masă sunt, pentru o persoană, următoarele: mic dejun – 10 lei, prânz – 25 de lei şi cina – 20 de lei. La Dâmbovicioara, găsiţi şi pensiuni cu 20 de locuri în 9 camere la preţul de 800 de lei pe noapte, ofertă specială de Paşti. Camera dublă matrimonială cu baie costă 80 de lei sau fără baie -50 de lei, în timp ce camera triplă, cu baie, costă 85 de lei pe noapte. În Sătic, comuna Rucăr, preţurile sunt asemănătoare, iar de sărbătorile pascale, o cabană se poate închiria la 1.500 de lei/3 nopţi sau 1.200 de lei/2 nopţi. Ofertele sunt nenumărate şi pot fi găsite pe Internet, unde aproape toate pensiunile din zonele turistice şi-au promovat pachetele pentru sărbători, dar şi pentru 1 Mai sau programul „O săptămână la munte”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.