De luni, Ministerul Finanţelor Publice dă startul vânzării titlurilor de stat pentru populaţie

Ministerul Finanţelor Publice lansează pe 11 iulie emisiunea de titluri de stat pentru populaţie – Fidelis Centenar, cu scadenţă în 2018, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Valoarea totală a emisiunii este de 100 de milioane de lei, iar preţul unui titlu de stat, de 100 de lei. Acesta poate fi achiziţionat, în perioada 11 – 29 iulie 2016, la o dobânda anuală de 2,15%. Dobânda şi câştigurile de capital realizate din deţinerea şi tranzacţionarea titlurilor emise de statul român prin Ministerul Finanţelor Publice sunt venituri neimpozabile.

Pot deveni investitori toate persoanele fizice rezidente şi nerezidente în vârstă de peste 18 ani. Cei interesaţi pot cumpăra maximum 1.000 de titluri de stat. Acestea pot fi achiziţionate, fără costuri, de la cele patru bănci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania.

În procesul de subscriere, cumpărătorii titlurilor de stat pot opta între a deschide un cont bancar, oferi datele contului bancar personal sau pot subscrie cu numerar.

După închiderea perioadei de subscripţie, Ministerul Finanţelor Publice va stabili suma care urmează a fi contractată, aceasta putând fi mai mare, egală sau mai mică decât cea anunţată iniţial, de 100 milioane de lei, în funcţie de volumul de titluri de stat subscrise.

Titlurile de stat vor fi admise şi, ulterior, tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti. Deţinătorii titlurilor de stat le pot tranzacţiona la preţurile cotate în mod transparent la BVB.

Preţul titlurilor de stat poate fluctua pe bursă, în funcţie de condiţiile de piaţă, valoarea acestora putând fi mai mare, egală sau mai mică decât cea nominală de 100 lei.

La scadenţă va fi organizată o loterie aniversară cu 100 de premii în valoarea de câte 1.000 de lei. Un investitor poate câştiga un singur premiu, indiferent de numărul de titluri deţinute.

Emisiunea face parte din demersurile Ministerului Finanţelor Publice de creştere a gradului de educaţie financiară a populaţiei şi de diversificare a ofertei de instrumente de economisire pentru populaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here