APEL LA DIVINITATE… După ce fostul şef al Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, a fost reţinut de procurorii DNA, mai mulţi comisari au ridicat din temelii o troiţă, în speranţa că Dumnezeu îi va apăra de procurorii de la Anticorupţie. Imediat după arestarea şefului Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, în dosarul Penescu, în vara lui 2009, s-a creat o panică generală printre toţi comisarii din această instituţie. Cum mai toată lumea băgase mâna în borcanul cu miere, iar DNA-ul umflase chiar „Regina”, niciun comisar nu mai avea siguranţa libertăţii zilei de mâine. Teama că vor urma şi alte arestări era întreţinută şi de presă, care abunda în astfel de ştiri, venite pe tot felul de surse. Şi cum singurul care mai putea face vreo minune în acele vremuri de tristă şi cumplită amintire era doar Dumnezeu, unui comisar de la Garda Financiară i-a venit o idee providenţială: să apeleze la mila Divinităţii şi să construiască în mare grabă o troiţă, unde să se roage cu toţii pentru a scăpa de furia procurorilor de la DNA. Dacă la început mai multor comisari ideea li s-a părut fantezistă, mai ales că sprijinul de la Dumnezeu putea să întârzie, cu toţii au căzut de acord până la urmă că merită să încerce. Mergând pe principiul că „Dacă nu există Dumnezeu şi crezi în El, nu pierzi nimic, dar, dacă există şi nu crezi, poţi să pierzi totul…”, comisarii şi-au dat acceptul să ridice troiţa. Singura problemă care le mai dădea bătăi de cap era locul ce urma să fi ales ca „loc de monastire şi de pomenire”, deoarece comisarii nu voiau ca cei de la DNA să afle că le-a intrat frica-n oase.
Aşa s-a stabilit să meargă prin judeţ şi să aleagă un loc cât mai îndepărtat de Piteşti, un loc unde comisarii să se poată ruga în linişte, departe de ochii presei, dar mai ales de „urechile” procurorilor de la Anticorupţie. Cum se aflau contra timp şi trebuiau să înceapă în mare grabă lucrul, cel mai bun loc li s-a părut a fi la o răscruce de drumuri din comuna Ungheni, situată la 50 de kilometri de Piteşti.

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, patronii spirituali ai troiţei

Cu spaima în oase, dar cu speranţa-n suflet, comisarii lucrau tremurând, tremurau lucrând, zi lungă de vară, ziua până-n seară… Aşa ridicară o mândră troiţă pentru pocăinţă.
Când s-a ajuns la pictură, comisarii au fost de acord să picteze cât mai mulţi sfinţi, pentru că nu se ştie niciodată de care ai nevoie mai mult. Cum era de aşteptat, la intrarea în troiţă au fost pictaţi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar românesc. Ca să fie şi mai convingători în faţa lui Dumnezeu, lucrătorii de la Garda Financiară au comandat şi două cruci masive din lemn de cea mai bună calitate. O cruce au instalat-o în mijlocul troiţei, iar pe cea de-a doua, în curte. Pentru că nu aveau încredere în nimeni, comisarii au tocmit, printr-un mesager din afara sistemului, şi un preot care să le sfinţească troiţa, dar fără ca vreunul dintre ei să participe la slujbă, din motive lesne de înţeles. După ce sfântul lăcaş a fost gata şi dotat cu uşă şi geamuri din termopan, comisarii nu au vrut să ţină troiţa deschisă pentru marele public, ci doar pentru ei, aşa că fiecare şi-a făcut câte o cheie de la intrare ca să poată veni oricând să se roage de iertarea păcatelor. După cum toată lumea cunoaşte, nimeni de la Gardă nu a mai fost reţinut după arestarea luiAurel Stoian, semn că Dumnezeu a ţinut cont de gestul păcătoşilor comisari. Amin!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI