
Aşa s-a stabilit să meargă prin judeţ şi să aleagă un loc cât mai îndepărtat de Piteşti, un loc unde comisarii să se poată ruga în linişte, departe de ochii presei, dar mai ales de „urechile” procurorilor de la Anticorupţie. Cum se aflau contra timp şi trebuiau să înceapă în mare grabă lucrul, cel mai bun loc li s-a părut a fi la o răscruce de drumuri din comuna Ungheni, situată la 50 de kilometri de Piteşti.
Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, patronii spirituali ai troiţei
Cu spaima în oase, dar cu speranţa-n suflet, comisarii lucrau tremurând, tremurau lucrând, zi lungă de vară, ziua până-n seară… Aşa ridicară o mândră troiţă pentru pocăinţă.
Când s-a ajuns la pictură, comisarii au fost de acord să picteze cât mai mulţi sfinţi, pentru că nu se ştie niciodată de care ai nevoie mai mult. Cum era de aşteptat, la intrarea în troiţă au fost pictaţi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar românesc. Ca să fie şi mai convingători în faţa lui Dumnezeu, lucrătorii de la Garda Financiară au comandat şi două cruci masive din lemn de cea mai bună calitate. O cruce au instalat-o în mijlocul troiţei, iar pe cea de-a doua, în curte. Pentru că nu aveau încredere în nimeni, comisarii au tocmit, printr-un mesager din afara sistemului, şi un preot care să le sfinţească troiţa, dar fără ca vreunul dintre ei să participe la slujbă, din motive lesne de înţeles. După ce sfântul lăcaş a fost gata şi dotat cu uşă şi geamuri din termopan, comisarii nu au vrut să ţină troiţa deschisă pentru marele public, ci doar pentru ei, aşa că fiecare şi-a făcut câte o cheie de la intrare ca să poată veni oricând să se roage de iertarea păcatelor. După cum toată lumea cunoaşte, nimeni de la Gardă nu a mai fost reţinut după arestarea luiAurel Stoian, semn că Dumnezeu a ţinut cont de gestul păcătoşilor comisari. Amin!