De ce să porți bijuterii argint mai degrabă decât din orice alt material?

Știai că bijuteriile de argint sunt antimicrobiene? Care sunt celelalte avantaje ale bijuteriilor din argint față de alte materiale? Vom vedea în cele ce urmează.

Multe persoane, în special femeile, iubesc bijuteriile, deoarece sunt un accesoriu care poate transforma complet o ținută, putând adapta look-ul la orice ocazie cu câteva mici ajustări.

Iar când vine vorba de bijuterii, bijuteriile din argint sunt cea mai bună opțiune. Există multiple motive care fac din acest metal nobil cel mai bun material pentru bijuterii.

În același timp, acest lucru îl face un produs ideal de vândut dacă dorești să îți începi propria afacere, deoarece le vei oferi clienților tăi obiecte de calitate care pot dura o viață întreagă.

Așadar, iată care sunt principalele avantaje ale bijuteriilor din argint, în comparație cu altele:

  1. Durează o veșnicie

Când vine vorba de calitate, argintul este cea mai bună alegere pentru bijuteriile tale, deoarece poate dura ani de zile, spre deosebire de bijuteriile din metal, care arată bine pentru câteva luni și apoi se strică și trebuie aruncate. Argintul este cel mai bun în ceea ce privește calitatea ridicată la un preț scăzut.

  1. Nu-și pierd textura

Multe persoane preferă să cumpere bijuterii suflate cu argint sau aur pentru că pot fi puțin mai ieftine. Dar, așa cum se spune, ieftinul iese scump: după o perioadă scurtă de timp, acestea încep să se "cojească". Placarea este un strat foarte subțire, așa că durează doar câteva luni. Placarea cu argint sau cu aur este o placă mai groasă care se aplică peste un alt material, de calitate inferioară, așa că poate avea un pic de durabilitate. Dar, în ambele cazuri, suflare și placare, cu siguranță durează mult mai puțin decât bijuteriile din argint fin.

  1. Sunt antimicrobiene

Argintul oferă și un beneficiu pentru sănătate: este în mod natural antimicrobian și elimină toate tipurile de germeni. Aceasta este o caracteristică cu atât mai importantă în aceste vremuri în care ne lovim și de pandemii, deoarece previne răspândirea bolilor respiratoria prin intermediul bijuteriilor. Datorită acestei caracteristici particulare, în trecut, instrumentele medicale de cea mai bună calitate erau fabricate din argint, dovadă a eficienței lor.

Așadar, puteți purta pandantivele, inelele sau brățările din argint pentru a ieși în oraș, fără teama că acestea devin o sursă de infecție.

  1. Sunt hipoalergenice

În concordanță cu cele de mai sus, argintul este, de asemenea, hipoalergenic, ceea ce înseamnă că există foarte puține persoane care pot avea o reacție alergică atunci când poartă aceste bijuterii argint.

Alte materiale sunt mult mai susceptibile de a provoca alergii, iar acest lucru se poate întâmpla și în cazul bijuteriilor placate cu argint, deoarece sub stratul exterior subțire se află plăci groase de alte metale ieftine și nu atât de prietenoase cu pielea. Prin urmare, bijuteriile de argint pur nu conțin nichel, pentru a evita alergiile.

  1. Au un aspect mult mai natural decât oțelul

Bijuteriile din oțel inoxidabil au câștigat mai multă popularitate în ultimii ani datorită faptului că este un material mai bun decât altele folosite în fabricarea bijuteriilor. Problema este că, deși este strălucitor și mai ieftin, are un aspect mai opac decât argintul fin și mai nenatural, lucru care nu le place multor clienți.

Același aspect strălucitor, dar opac, se regăsește și la unele bijuterii argint care sunt supuse unui proces numit "placare cu rodiu" pentru a le face și mai rezistente, dar adevărul este că acestea nu sunt la fel de frumoase.

  1. Au modele care nu pot fi create cu oțel

Oțelul este un material foarte greu de lucrat, așa că toate aceste bijuterii sunt realizate în fabrici en-gros, niciuna nu este făcută manual. În schimb, argintul este extrem de versatile pentru că, datorită faptului că este mai maleabil, permite crearea unor modele mult mai detaliate și chiar personalizate, cum ar fi pandantivele cu nume, pe care mulți le-au realizat.

Atracția oțelului este că este mai ieftin, așa că poți avea o bijuterie mai mare și mai grea la un cost mai mic. Pe de altă parte, o bijuterie mare din argint este mai scumpă. Dar bijuteriile din argint sunt mult mai versatile în ceea ce privește designul și au un aspect mai natural, ceea ce le face mai frumoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.