Ministrul Agriculturii, deputatul de Piteşti Daniel Constantin, a anunţat că Executivul european a luat decizia de a plăti în avans 70% din subvenţii, din 16 octombrie.

 

„Comisia Europeana a venit cu decizia de a plăti în avans, din 16 octombrie, 70% din valoarea plăţilor europene directe, şi nu 50%, cum era până în prezent. Consider că este o măsură bună, dar numai dacă va fi însoţită de acordul de derogare din partea Comisiei pentru că acest avans să se plătească chiar şi fără finalizarea controalelor. Niciun stat membru nu va reuşi să termine controale până pe 16 octombrie şi mă refer inclusiv la România. De altfel, toţi cei 28 de miniştri am cerut această derogare, fiind de altfel şi cel mai discutat punct al reuniunii. Sper că până la viitoarea întâlnire, să avem un acord al Comisiei pe această temă”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Anul acesta, fermierii români vor încasa de la APIA subvenţii pe suprafaţă în valoare de 77,08 de euro pe hectar, plata pentru înverzire fiind de 53,90 de euro pe hectar.

Comments

comments