Este cunoscut faptul că Groupe Renault România susține proiecte de implicare în comunitate care corespund strategiei de responsabilitate socială corporativă, prin inițiativa MOBILIZE sub sloganul  “Ne mobilizăm pentru o lume mai bună”.

Astfel, ”pentru o lume mai bună”, societatea a donat 50 de tablete performante, utilate cu programe esențiale pentru desfășurarea activităților online, elevilor din mediul rural. Această donație vine să puncteze și să continue sprijinul pe care Fundația Dacia Groupe Renault l-a oferit constant elevilor merituoși.

Acțiunea de astăzi, vine în sprijinul nevoii elevilor de a participa la un tip de învățare care să alterneze învățarea online cu cea tradițională, față în față.  Fiecărui  elev trebuie să-i  asigurăm  dreptul fundamental la educație, indiferent de mediul socio-economic din care face parte.

Orice demers este benefic în susținerea educației. Educația este ceea ce aduce plus valoare în societate și cu atât mai mult în societatea contemporană.

Acesta este mesajul comun al reprezentanților celor instituțiilor implicate: Elena-Liliana Murguleț – inspector școlar general al I.Ș.J. ARGEȘ, Gabriel Vieru – director Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia, Cristian Urea – manager IT, Monica Ioniță – responsabil comunicare, Nadia Zamfir – afaceri publice, Marian Nucșoreanu – achiziții.

Este a doua donație a Fundației în sprijinul educației copiilor din aceste comunități, după cea din toamna anului trecut, când au fost oferite primele 100 de tablete către copii din mediul rural și urban, în ambele județe.

Inițiativa a fost posibilă prin implicarea angajaților și a altor persoane sensibile la dezvoltarea și viitorul copiilor, care au decis să-și redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit către această cauză, în urma completării formularului 230, precum și printr-o contribuție a companiei.

“Asistăm de prea multe ori la neajunsurile din procesul de educație, în toate etapele de învățare. Din păcate, sunt zone geografice dezechilibrate în ceea ce privește accesul la educație, iar rata abandonului școlar timpuriu este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Pandemia izbucnită anul trecut a impus trecerea la învățământul online, iar experiențele digitale au pătruns puternic în viețile noastre. E important ca școala să nu se oprească și, din acest motiv, continuăm să îi susținem pe cei care se confruntă cu lipsuri materiale în familiile în care se dezvoltă. Le asigurăm continuitate în activitățile curriculare, fără grija obstacolelor legate de conexiunea și desfășurarea orelor online, ținând cont de această alternanță a prezenței fizice cu cea online”, a declarat Gabriel Vieru, director al Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia.

}n plus, s-a evidențiat disponibilitatea Fundației Groupe Renault  de a susține, sub diferite forme, elevii din comunitățile defavorizate care se dovedesc, pe de altă parte, și performanți la învățătură.

Tabletele au fost destinate școlilor din mediul rural, după cum urmează:

  1. Școala Gimnazială Nr. 1 Albeștii de Muscel – 7 tablete;
  2. Școala Gimnazială Nr. 1 Bârla – 8 tablete;
  3. Școala Gimnazială Cicănești – 8 tablete;
  4. Liceul Tehnologic ”Petre Ionescu Muscel”, Domnești – 8 tablete;
  5. Școala Gimnazială Nr. 1 Hârtiești – 9 tablete;

6. Școala Gimnazială Nr. 1 Schitu Golești – 10 tablete.

Comments

comments