Curtea de Argeș. PNL, nemulțumit de propunerile de rectificare bugetară promovate în Consiliul Local

Pentru că e nemulțumim de fel în care a fost convocat Consiliul Local și de soluțiile propuse pentru o rectificare bugetară de urgență, PNL Curtea de Argeș a emis un comunicat de presă în care critică soluțiile propuse.

„Ieri, la ora 14, a fost anunțată o ședință extraordinară a consiliului local, convocată de îndată, pentru astăzi la ora 9 am. Pe ordinea de zi, din cele trei subiecte, două sunt legate de rectificări bugetare pentru 2022.

Este vorba de reducerea finanțării pentru un bloc de locuințe ANL, str .1 Decembrie 1918 (60.000 lei) și a unui bloc de locuințe ANL, str. Cuza Vodă (185.000 lei) și transferarea sumelor pentru reabilitarea străzilor Albești, Cuza Vodă și Râmnicu Vâlcea. Aceste trei străzi sunt deja prinse în Programul de finanțare, Anghel Saligny (245.000 lei).

Pentru reabilitarea străzilor Eroilor, B-dul Basarabilor și Negru Vodă, se propune o majorare a creditelor de angajament cu 4.35 mil. lei, de la 2.25 mil. lei la 6.6 mil. lei.
Finantarea acestor strazi este acoperita cu primele puncte de pe ordinea de zi. Echipa PNL a sustinut mereu finantarea spitalelor si a scolilor, dar nu accepta sa fie bagate pe sub masa puncte legate de alte proiecte (asfaltare strazi).
Suntem de acord si sustinem finantarea de urgenta a spitalelor si a scolilor, dar solicitam o discutie detaliata pentru finantarea strazilor.
Toți ne dorim să se termine, odată cu șanțurile și gropile din oraș, însă în lipsa unei minime transparențe și atitudini constructive față de cetățeni, este greu de înțeles care este caracterul urgenței acestei rectificări bugetare, mai ales că sumele sunt foarte mari” se arată în comunicatul oficial al PNL Curtea de Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here