Cursurile școlare pot fi suspendate în Argeș dacă sunt confirmate focare de gripă. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean supraveghează situați îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute și gripăîn unitățile de învățământ din județ.

DSP Argeș anunță instituirea următoarelor măsuri de prevenire:
– realizarea triajului zilnic în colectivitățile școlare
– în cazul în care la nivelul unității școlare se înregistrează focare de infecții respiratorii acute/gripă cu minim 3 cazuri/clasă, respectiv o rată de absenteism de peste 20% din efectivul unității de învățământ din această cauză timp de trei zile consecutive, se pot lua măsuri de suspendare temporară a cursurilor școlare în clasă, respectiv școală, pentru o perioadă nu mai mare de cinci zile lucrătoare
– suspendarea activității se va face în funcție de contextul epidemiologic, etapizat, evitându-se întreruperea activității în întreaga unitate școlară.

Astfel, potrivit adresei DSP Argeș, cursurile școlare pot fi suspendate într-o sală de curs dacă, timp de trei zile consecutiv, se înregistrează trei cazuri de infecții respiratorii sau de gripă sau dacă, tot timp de trei zile consecutiv, rata absențelor este mai mare de 20%. Într-o astfel de situație, unitatea de învățământ trebuie să comunice acest lucru la DSP Argeș, care va confirma dacă este vorba despre un focar.

Comments

comments