Că gusturile se educă este evident, altfel nu am putea deosebi admirabilele piese de mobilier, în interioare desăvârşite şi pline de personalitate, de oribilele fake-uri amestecate cu mobilier făcut în cea mai ieftină firmă de comandă, după schiţe de serie!

Majoritatea locuinţelor au o mobilă care se schimbă la 20-30 de ani. Nimic greşit, atâta timp cât din start am ales ceea ce era potrivit cu personalitatea noastră şi a locului, de la spaţiu la luminozitate şi, am reaşezat piesele cel puţin la doi ani, am redecorat potrivit stării şi dezvoltării personale. Am schimbat „aerul”, cum se spune, am rafinat interiorul, păstrându-i originalitatea şi adăugându-i firicelul de mister care-l leagă definitiv de personalitatea oamenilor care-l stăpânesc.

O casă are viaţa ei, interiorul respiră energia spirituală a omului, bună şi caldă, este acel „acasă” pe care îl simţim în variate stări în unele locuinţe sau, uneori  ne „îngheaţă” prin vampirism energetic, sunt interioarele urâte, fără gust, zgârcite sau pompoase, sclipitor kitchoase, false, ca oamenii care le locuiesc. Cu toţii sperăm că facem parte din prima categorie. Că este aşa, e simplu de recunoscut: eşti veşnic preocupat să înveţi, eşti curios, prietenos, vesel, tolerant, optimist, darnic, iubeşti, ai o carte bună pe noptieră, asculţi muzică bună, îţi place să călătoreşti şi admiri tot are legătură cu creaţia? Ai, cu siguranţă, şi un interior al casei frumos şi încărcat pozitiv!

Dacă, pentru anul acesta îţi doreşti o mică schimbare de interior în stil retro, trebuie să ţii cont de câteva lucruri fundamentale. Dacă locuieşti la bloc, un dulap sculptat cu tablie de marmură sau un balansoar din lemn masiv îţi poate ocupa vizual toată camera. Poţi alege stilul minimalist retro al anilor 1920 – 1930 cu piese adorabile, ca nişte jucării mari, de la paturi cu fier forjat la toalete alb – crem cu oglinzi rabatabile sau recamiere ori bufeturi de bucătărie, decorate manual cu aplicaţii şi culori. Nu e nevoie să achiziţionaţi mai mult de două sau trei piese de mobilier retro, pe care să le aşezaţi în armonie cu mobila dumneavoastră. Completaţi cu accesorii în acelaşi stil – pahare sau vaze, bomboniere sau fotografii alb – negru cu rame vintage etc.

Da, obiectele din perioada copilăriei şi tinereţii părinţilor revin în casele noastre. Atenţie însă, la ce este prea mult şi amestecat. Studiaţi, înainte de orice achiziţie, epocile şi culturile specifice, staţi de vorbă cu un arhitect sau designer, dacă vă reconstruiţi tot interiorul şi, mai ales, ascultaţi-vă instinctul în faţa unei piese frumoase! Dacă „vă vorbeşte”, este pentru dumneavoastră!

În Piteşti, Piazza Firenze (pasaj Universitatea Piteşti) vă aşteaptă cu piese originale de mobilier şi accesorii din epoci sau culturi pe care le admiraţi!
Showroom Piazza Firenze: Adresa: Pitești, Bd. I.C. Brătianu, bl. D1, parter. Tel. 0771.591.083/0740.313.237; www.piazzafirenze.ro

Comments

comments

DISTRIBUIȚI