Cumnatul lui Ponta face afaceri cu Primăria Câmpulung

COINCIDENŢĂ SAU NU… Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a obţinut de la Primăria Câmpulung un contract de 3,7 miliarde de lei vechi pentru managementul proiectului de reabilitare a Parcului şi a Băilor Kretzulescu. Primarul Călin Andrei susţine, însă, că nu a ştiut niciodată că la firma respectivă este acţionar cumnatul lui Ponta.

Presa centrală a scos la iveală faptul că Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, derulează o serie de afaceri extrem de profitabile cu statul, mai ales cu Primării şi diverse alte forme de organizare ce implică autorităţi publice. Începând din 2007 încoace, potrivit înregistrărilor din SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice), firmele sale au semnat circa 25 de contracte cu statul, acestea valorând peste 100 milioane lei. Printre acestea se numără şi un contract încheiat în noiembrie 2011 cu Primăria din Câmpulung, în valoare de 374.500 lei noi, adică 3,7 miliarde de lei vechi, în proiectul pentru reabilitarea Băilor şi a Parcului Kretzulescu. Astfel, Primăria Câmpulung apare pe o listă mai „specială”, sugerându-se că respectivele contracte s-au atribuit pe afinităţi politice.

„Cei de la România Liberă au sunat la Primărie, dar ei s-au dat ca fiind de la Minister”

Despre acest subiect, primarul oraşului, Călin Andrei, ne-a declarat că este o forţare din partea celor din presa aservită fostei Puteri pentru a induce în eroare cititorii, dată fiind campania dusă pentru denigrarea USL-ului în chestiunea referendumului. „Am citit şi eu ce s-a scris şi ştiam că, înainte de a apărea lista respectivă, cei de la România Liberă au sunat mai întâi la Primărie, referitor la acest contract, dar ei s-au dat ca fiind de la Minister! Ar trebui să şi dovedească, nu numai să insinueze! Dar ţineţi cont că a fost campania pentru referendum, şi aşa o să vă explicaţi despre ce e vorba. În ceea ce priveşte contractul, licitaţia a fost una corectă, la vedere, iar eu nu aveam de unde să ştiu cine e acţionar în respectiva firmă. Iar ca să fi vorbit eu cu cumnatul lui Ponta, să vină să îşi depună oferta la licitaţie, ca să îl scot apoi câştigător…nu a fost cazul. Iar ce au obţinut ei, firma cumnatului lui Ponta, ca bani, faţă de valoarea totală a proiectului – care e de 10 milioane de euro – este o nimica toată, e infim! Firma în cauză a câştigat o licitaţie pentru managementul proiectului, dar mai sunt vreo alte patru în derulare: pentru execuţie, pentru dirigenţia de şantier, pentru publicitate. Iar pe publicitate este ofertantă firma GMP a lui Felix Tătaru, un nume în branding şi publicitate. Ce ar fi însemnat? Să mă duc eu să vorbesc cu Felix Tătaru, să vină la licitaţie? Dar aşa se zbat unii să facă imagine proiectelor europene. Toată lumea are impresia că astea se obţin aşa, din cer! Nimeni nu ne ajută, dar comentează. Însă văd că presa în cauză persistă, ceea ce nu e corect! Oricum, e absurd ce susţin ei şi, dacă mă întrebau, aşa cum aţi făcut dumneavoastră, le-aş fi explicat şi ziariştilor din Bucureşti cum stau lucrurile”, ne-a declarat primarul Călin Andrei. Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, deţine 60% din acţiunile firmei „Grossmann Engineering Group SRL” şi este asociat şi la alte firme, cum ar fi „European Project Consulting SRL”, condusă oficial de Ilie Florin Drăgan, omul de încredere al cumnatului lui Ponta. Herţanu este asociat cu Florin Drăgan  şi în firma „Cardinal Proiect SRL”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.