Cum vor fi împărțiți banii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Cum vor fi împărțiți banii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Alocările financiare propuse prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi prezentate publicului săptămâna viitoare, a anunţat joi ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea.

Propunerile de proiecte au ajuns deja la 70 de miliarde de euro, faţă de bugetul maxim de 30 de miliarde.

Cele mai mari creşteri sunt pe Educaţie, Sănătate şi Transporturi, spune ministrul Cristian Ghinea: „Educaţia va avea 11%, o creștere semnificativă a procentului pentru Educație, Sănătatea va avea 8,5%. În aceste două sectoare vor fi create fonduri de investiții care sunt, după părerea mea, cele mai mari de după 1989, deci vorbim de cele mai mari investiții în infrastructura de școli și de spitale. De asemenea, investițiile pentru transport vor rămâne semnificative și este domeniul predilect. Menținem alocările pentru căi ferate și pentru autostrăzi. PNRR nu este lista lui Moș Crăciun de investiții, este o listă de reforme asumate, urmate și de bani.”

Din această sumă, aproape 17 miliarde reprezintă finanţare nerambursabilă.

Banii pot fi alocaţi dacă proiectele sunt mature, sustenabile, cu o componentă verde semnificativă şi dacă pot fi terminate până în anul 2026.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here