Cum să îmbunătățiți calitatea sonoră a unui televizor în 3 pași

Cu toții am trecut prin asta. Aducem acasă cea mai recentă lansare cinematografică, o punem în playerul Blu-ray și ne așezăm pentru o seară de divertisment. Cu toate acestea, în scurt timp, acea seară relaxantă se transformă într-o seară petrecută încercând în mod constant să reglăm volumul pentru a surprinde atât scenele liniștite, cât și exploziile pline de acțiune, fără a arunca în aer difuzorul încorporat al televizorului.

Această problemă este unul dintre primele motive pentru care unele persoane încep să caute cel mai bun mod de a construi un home theater. Cu toate acestea, înainte de a putea investi într-un home theater complet, majoritatea încep cu un sistem mic, adăugând doar o bară de sunet sau un set de boxe Sony.

O bară de sunet este un bun început pentru a vă îmbunătăți calitatea sunetului. Cu toate acestea, cunoașterea acestor sfaturi și trucuri vă poate asigura că obțineți cel mai bun raport calitate-preț! Haideți să aruncăm o privire asupra modului în care bara de sunet sau un set de boxe Sony vă poate oferi un sunet optim.

Soundbar-urile au devenit un element important în camerele de zi din toată țara. Dacă doriți să știți cum să profitați la maximum de investiția dvs., iată câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să îmbunătățiți sunetul televizorului.

Investiți într-un soundbar sau set de boxe suficient de mare pentru camera dvs.

Înainte de a achiziționa un soundbar sau un set de boxe Sony, este important să vă faceți timp pentru a evalua dimensiunea home theater-ului dumneavoastră. Soundbar-urile și boxele vin într-o gamă largă de dimensiuni. Aceste dimensiuni ajută la redimensionarea sunetului pentru a se potrivi camerei. Soundbar-urile mai mari, de exemplu, sunt ideale pentru home theater-uri mari. Cu toate acestea, un soundbar mai mic sau un set de boxe JBL nu ar funcționa bine într-un spațiu atât de mare.

Din punct de vedere estetic, majoritatea oamenilor încearcă să cumpere un soundbar care să se potrivească cu lățimea televizorului lor. Această simetrie este plăcută ochiului. Cu toate acestea, nu toată lumea înțelege că dimensiunile unei încăperi joacă un rol esențial în cumpărarea televizorului și a soundbar-ului de dimensiunea potrivită.

Dimensiunea adecvată a televizorului pentru home theater poate fi determinată după ce se calculează distanța de vizionare adecvată față de centrul de divertisment. De exemplu, ar trebui să vă așezați la o distanță de 215 cm de un televizor de 106 cm pentru o experiență de vizionare cât mai confortabilă. Având o bară de sunet sau un set de boxe Sony care se potrivește sau este mai mică decât lățimea televizorului dvs. ar trebui atunci să ofere o calitate a sunetului suficientă pentru acest spațiu.

Opriți difuzoarele încorporate în televizor

Difuzoarele televizorului sunt adesea sub așteptări, în cel mai bun caz. Acesta este întregul motiv pentru care mulți dintre noi investesc într-un soundbar sau un set de boxe Sony în primul rând. Funcționarea atât a difuzoarelor interne ale televizorului, cât și a barei de sunet poate dilua sunetul pe care îl auziți.

Ați auzit vreodată același sunet ieșind din difuzoare diferite? Diferența de calitate a sunetului poate fi de fapt mai deranjantă atunci când se întâmplă acest lucru. De ce? Sunetul, atunci când este redat simultan, dar la frecvențe sau decibeli diferiți, poate dilua calitatea generală. De exemplu, sunetele înăbușite sau diluate de la televizor pot perturba claritatea celor care provin de la bara de sunet sau boxe.

Majoritatea televizoarelor de pe piața actuală vă permit să navigați prin meniul lor pentru a dezactiva difuzoarele interne. Cu toate acestea, dacă această opțiune nu este disponibilă, ar trebui să dezactivați sau să setați volumul televizorului la 0. Acest lucru va permite soundbar-ului sau boxelor dvs. să ofere un ton și tonuri bogate, fără zgomote de fundal care să vă distragă atenția de la televizor.

Utilizați cabluri de calitate superioară

Există o mulțime de opțiuni de cablare diferite atunci când vine vorba de lumea audio. Cu toate acestea, dacă doriți să obțineți cele mai clare sunete, utilizați cabluri de înaltă calitate cu bara de sunet sau boxele.

Cablurile AUX și RCA au fost considerate de mult timp o tehnologie învechită. Cu toate acestea, multe dintre televizoarele mai vechi încă le folosesc. Dacă este posibil, ar trebui să vă străduiți să folosiți cabluri care transmit semnale digitale de calitate superioară. Printre acestea se numără cablurile optice și optice HDMI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.