Cum s-a scris istoria alegerilor locale în Argeş din 2004 şi până în 2012: În 2004 PSD a câştigat cu 38%, iar în 2008 cu 45%

Peste câteva zile vom intra în campania electorală. Bătălia se anunţă una pe viaţă şi pe moarte şi asta deoarece PSD Argeş, principalul favorit în ultimii 12 ani, a rămas fără principalele locomotive, Constantin Nicolescu, condamnat pentru fapte de corupţie, şi cu un Tudor Pendiuc demisionat din PSD şi cercetat pentru corupţie.

În 2004, la alegerile de la Consiliul Judeţean, PSD a luat 107.000 de voturi, atât cât au luat PNL, PD şi PRM la un loc

Constantin Nicolescu a ajuns preşedinte al CJ în 2004, când încă nu se introdusese votul uninominal şi şi-a păstrat apoi funcţia şi la următoarele două runde de alegeri, în 2008 şi 2012. În prima competiţie, alegerile locale din 2004, când Nicolescu era preşedinte executiv al PSD, partidul a obţinut în Argeş 38%, aproape 107.000 de voturi. Adică tot atât cât toţi ceilalţi competitori, PNL, PD şi PRM la un loc! Fiind în fruntea listei – iar alegerea preşedintelui CJ era făcută, la acea dată, din rândul celor 17 consilieri PSD majoritari – postul i-a revenit, fără drept de apel, lui Nicolescu!

În 2008, în lupta pentru funcţia de preşedinte al CJ, Nicolescu a obţinut 46%, Boureanu – 23%, iar Miuţescu – 19%

Alegerile locale din 2008 au reprezentat un nou prilej pentru ca Nicolescu să îşi arate puterea de a conduce o organizaţie de partid spre un câştig detaşat. În lupta pentru Consiliul Judeţean, PSD a obţinut peste 45% din voturi şi a scos 18 consilieri, cu unu mai mult decât în legislatura precedentă. În competiţia pentru preşedinte al CJ, pentru prima dată într-un scrutin uninominal, Constantin Nicolescu a obţinut 46,26% din voturi. Dublu faţă de pedelistul Cristian Boureanu – ce a reuşit să convingă 23% din electoratul Argeşului – şi de aproape 2,5 ori mai mult ca Adrian Miuţescu, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al CJ, 19%.

2012, ultimul an când Nicolescu a condus PSD-ul în alegeri

În 2012, la alegerile locale, a fost din nou floare la ureche pentru echipa condusă de Nicolescu să-şi strivească, pur şi simplu, adversarii. Este adevărat, cu ajutorul aliaţilor din PNL şi PC, candidând sub sigla USL, acesta s-a impus în bătălia pentru şefia CJ, cu 59%. Procentul USL în 2012 a fost de 70%. Singurul care i-a ţinut cât de cât faţă lui Nicolescu şi USL, cu peste 23%, a fost Mircea Andrei, actualul preşedinte al Partidului pentru Argeş şi Muscel. Peste nicio lună vom vedea cum se va scrie din nou istoria alegerilor locale, mai ales că PSD-ul nu-l mai are în frunte pe Constantin Nicolescu, condamnat pentru fapte de corupţie, dar şi cu un Pendiuc demisionat din PSD şi candidat independent la Primăria Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.