Cum s-a ales cu buza spartă solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, la un meci dintre FC Argeş şi Universitatea Craiova

Piteştean la origine, Cristi Minculescu l-a admirat pe Dobrin, dar a fost un fan înrăit al Craiovei Maxima.

 

Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, s-a născut la Piteşti, pe 9 ianuarie 1959.

Aici a locuit până la vârsta de 13 ani, deoarece din cauza meseriei pe care o avea tatăl său, cea de inspector de finanţe, a trebuit să se mute la Craiova, apoi la Bucureşti.

 

Tatăl meu era inspector de finanţe şi, din cauza jobului, a trebuit să ne mutăm în Craiova când eu aveam 13 ani. De oraşul Piteşti mă leagă primele amintiri frumoase din copilărie, atunci când, desculţ, jucam fotbal cu prietenii pe acelaşi teren pe care juca şi Dobrin. Stăteam şi ne uităm la el să-i învăţăm schemele…”, povestește Cristi Minculescu.

 

Deşi l-a admirat pe Dobrin, Cristi Minculescu a fost un fan înrăit al Craiovei Maxima, iar la un meci între FC Argeş şi Universitatea Craiova s-a ales cu buza spartă.

 

Era pe 19 noiembrie 1973, era turul ediţiei în care am ieşit prima oară campioni. Debutase Ilie Balaci şi a dat cel mai rapid gol din campionat. A început Piteştiul, erau Dobrin cu Mustăţea la centrul terenului. Au pierdut mingea, a luat-o Ilie, l-a deschis pe Ţarălungă şi auzeam cum Balaci îi striga „Teo, te ajut!”, alerga paralel cu el. Ţarălungă l-a făcut pe unul cu „sania”, a centrat la căciulă, la 16 metri, Ilie a venit lansat şi a lovit-o din semidrop şi s-a dus la vinclu. Minoiu nici nu dăduse legătura radio la Piteşti pentru primele informaţii. Unchiul meu mi-a spus să nu mă ridic, că avem probleme. Eu m-am ridicat cu mâinile sus când a înscris Balaci. De bucurie am prins plasa gardului şi strigam, dar un om de ordine m-a lovit cu piciorul peste gură, smulgându-mi buza superioară. Acest incident mi-a schimbat vocea şi am ajuns astfel celebru.

Am rămas la meci, mi-am pus o batistă peste buză. Am pierdut cu 2-1, când a căzut Boc, involuntar, cu mâna pe minge şi s-a dat penalty. Ţin minte că era pe locul doi ASA, la cinci puncte de noi, şi a pierdut la Farul. A zis Minoiu că Universitatea n-a pierdut nimic, fiindcă şi ASA a fost învinsă”, a povestit Cristi Minculescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.