Exact in urma cu un an, in sedinta de guvern din 27 februarie 2013, se aproba memorandumul privind procedura de vanzare de concentrat de cupru la SC Cupru Min SA. Insa de intentiile generoase ale premierului Victor Ponta s-a ales praful, partenerii externi interesati reclamand piedicile puse de cel responsabil cu organizarea licitatiei, scrie ziarul Naţional. Este vorba despre nimeni altul decat secretarul de stat de la Ministerul Economiei, tanarul liberal Bogdan Badea. Insa acesta, desi numit ditamai presedintele Comisiei pentru coordonarea restructurarii, atragerea de investitii si privatizarea SC Cupru Min SA Abrud, a reusit sa anuleze toate eforturile guvernamentale. Insa si „pedeapsa” primita imediat din partea sefului sau, fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a fost una pe masura: l-a trimis in celebra excursie din Las Vegas, unde a pierdut banii de armament ai SIE.

Zi neagră
In data de 13 decembrie 2013 s-a finalizat procedura de vanzare a SC Cupru Min SA. Cu un esec rasunator pentru autoritatile romanesti, care se vad astfel nevoite sa reia intregul proces. Iar principalul responsabil de aceasta zi neagra a economiei romanesti, Bogdan Badea, este suspectat ca prin atitudinea avuta si-a batut joc practic de acest important proiect. Pentru ca principalele doua mari companii interesate, Trafigura PTE LTD Singapore si Yldirim Holding Turcia, au acuzat lipsa de colaborare din partea partii romane, astfel ca au refuzat, in ultima clipa, desi se aflau intr-o faza avansata de negocieri, sa mai depuna plicurile cu ofertele lor pentru licitatie.

Belele și cu ANI
Insa in mod cu totul surprinzator, dupa ce si-a batut joc de misiunea incredintata de a atrage investitii straine pentru economia romaneasca, Bogdan Badea a fost recompensat pe o excursie de lux, pe bani publici, la cea mai mare expozitie militara din lume, care a avut loc la Las Vegas. Si unde, dupa cum ziarul nostru a dezvaluit in exclusivitate, s-a remarcat printr-o noua boroboata, si anume pierderea banilor cheltuiti de SIE pentru revigorarea industriei de armament. Insa dincolo de reprosurile serviciilor secrete, se pare ca Bogdan Badea a intrat si in vizorul ANI, trebuind sa explice o posibila incalcare a  art. 84 din Legea 161/2003, care prevede incompatibilitatea functiei de secretar de stat cu o functie de reprezentare profesionala salarizata in cadrul organizatiilor cu scop comercial. (sursa: www.enational.ro)

Comments

comments

DISTRIBUIȚI