Cum arată papamobilul construit de Dacia pentru vizita Suveranului Pontif în România

Cum arată papamobilul construit de Dacia pentru vizita Suveranului Pontif în România. Organizatorii vizitei Papei Francisc în România au transmis, joi, 30 mai, că Sanctitatea Sa va folosi şi un papamobil conceput de uzina Dacia, automobilul fiind special pregătit pentru acest eveniment. „Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. Momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată”, au transmis organizatorii vizitei. Potrivit acestora, papamobilul românesc a fost văzut şi agreat de Sanctitatea Sa.

Organizatorii au precizat că membrii echipei Serviciului de Protecţie şi Pază, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă, care au participat la misiuni ale SPP în teatrele de operaţii.

Papa Francisc va efectua în perioada 31 mai – 2 iunie o vizită apostolică în România. Iohannis îl va întâmpina pe Papa Francisc, pe 31 mai, la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”. Ulterior, Suveranul Pontif se va deplasa cu un papamobil, produs de Dacia, către Palatul Cotroceni, unde va fi primit în cadrul unei ceremonii oficiale pe Platoul Marinescu şi se va trece în revistă garda de onoare.

Pe 1 iunie, Papa Francisc va merge la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, va vizita Catedrala “Sfânta Maria Regină” din Iaşi şi va participa la o întâlnire cu tineri şi familii la Palatul Culturii din Iaşi, unde va susţine un discurs.

Pe 2 iunie, Suveranul Pontif va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici la Câmpia Libertăţii din Blaj şi va avea o întâlnire cu comunitatea romă din localitate. Vizita în România a Papei Francisc se va încheia pe 2 iunie cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.