Cum alegem vinul potrivit pentru masa de Paşte? Recomandări de la Casa Vinului din Piteşti

Vinul este de nelipsit de pe masa de Paşte, iar alegerea lui nu se face la voia întâmplării. Asocierea corectă dintre bucatele tradiţionale şi soiurile de vin desăvârşeste o masă de sărbătoare, aşa cum trebuie să fie cea de Paşte.

Specialiştii de la „Casa Vinului” din Piteşti, cel mai reprezentativ magazin de vinuri din Argeş, unic distribuitor al Cramelor „Recaş” în zonă, vă aşteaptă în magazinul situat în Piteşti, str. Exerciţiu, bl. D17 (colţ cu str. Vasile Lupu), unde veţi găsi vinul potrivit pentru masa de Paşte, dar şi sfaturile necesare pentru folosirea acestuia în asociere cu mâncărurile specifice acestei mari sărbători.

Un asemenea eveniment implica vinuri nobile, speciale. Specialiştii de la Casa Vinului vă recomandă câteva trucuri când alegeţi vinul pentru masa de Paşte:
1. Asociaţi corpolenţa vinului cu cea a mâncării. Vinurile corpolente se asociază foarte bine cu mâncarea grasă.
2. Pentru a amplifica savoarea şi prospeţimea ouălelor, brânzeturilor şi verdeţurilor, care se află pe mama de Paşte, trebuie să le oferim vinuri la fel de proaspete.
3. Evitaţi să asociaţi mâncărurile sărate cu vin.
4. Textura mâncării trebuie asociată cu structura vinului – cu cât vinul este mai taninos, cu atât mâncarea poate fi mai grasă.
5. Dacă pe masă se servesc preparate uşoare, gătite la aburi, cât mai naturale, vinul potrivit trebuie să fie unul uşor, fructat, cu aciditate scăzută, adică vinuri fresh, proaspete, nematurate.
6. Preparetele de bază merg perfect cu vinurile roşii, aşadar: la carnea albă se recomandă vinuri roşii, uşoare, buchetoase; la carnea roşie se recomandă vinuri roşii pline, puternice, generoase; la carnea de vânat se recomandă vinuri seci, vechi, de calitate superioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here