Cum a aflat poliţia că şoferul unui autocar circulă băut la volan pe autostrada Bucureşti – Constanţa. Cine l-a dat în primire

La data de 18 iulie, la ora 00.40, mai mulţi şoferi au semnalat, prin apelul unic de urgenţă 112, că un autocar marca Mercedes se deplasează haotic pe calea unidirecțională Constanța – București a Autostrăzii A2.

Conducătorul auto, în vârstă de 61 de ani, din Bucureşti, a fost oprit de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, la km 144, şi a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul efectua curse regulare de transport public de persoane, pe ruta Constanţa – Buzău – Bucureşti. La momentul depistării în trafic, în autocar nu erau pasageri.

Pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, operatorul de transport public a fost sancţionat, conform OUG 37/2007, cu amendă în valoare de 12.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here