Cultura în comuna Valea Iaşului se desfăşoară cu precădere în cadrul celor două cămine culturale (situate în satele Valea Iaşului şi Mustăţeşti) şi a celor trei biblioteci (cea comunală cu un numar de 9.200 volume și cele din cadrul şcolilor generale Valea Iaşului și Mustăţeşti).

 

Din iunie 2009 s-a înființat ansamblul de cântece și jocuri populare “MANDRULIȚA”, director ing. Sorin Calea, coregraf: Stelian Ilie, corepetitor: Ion State.

Ansamblul a participat la festivalul județean în 29 mai 2010, unde a obținut un loc fruntaș la prima participare, și la zilele comunelor Valea Iașului, Cicanești, Aninoasa, la zilele Argeșului și Muscelului, la festivalul “Braulețul ” 2010, unde a luat locul întâi.

In data de 6 iunie 2014 Ansamblul Mandrulita Valea Iasului a castigat locul I la Concursul de dansuri si jocuri populare Constantin Popescu Judet.

Scriitorul Sorin CALEA a avut onoarea de a reprezenta cultura romana la Barcelona in martie 2012, iar in august 2012 a participat la cel mai important targ de carte: CARTE LA NISIP -Mangalia 2012 unde a lansat doua carti, romanul SARFUTUL PERLA, LA SUFLETE PERECHE si volumul TABLOUL 45, alaturi de ALEX STEFANESCU si ADRIAN CIOROIANU, fiind singurul argesean invitat pana acum la acest important targ de carte.

În comuna Valea Iaşului există o bogată şi frumoasă tradiţie în domeniul învăţământului, aici studiind de-a lungul timpului cei care astăzi ocupă importante funcţii în structurile statului, parlamentului, guvernului, învăţământului și diplomaţiei româneşti.

În prezent există doua şcoli generale în satele Valea Iaşului, Mustăţeşti precum și doua grădiniţe în satele: Valea Iaşului, Mustăţeşti , în care, copiii din comuna Valea Iaşului încearcă să descifreze tainele învăţăturii.

 

Comments

comments