”Omul de Fier” sau „Statuia lui Prometeu” de la Vidraru este o construcție fascinantă din Argeș care atrage anual turiști din toată lumea. Opera sculptorului Constantin Popovici, obiectiv turistic de mare importanță pentru România, „Statuia lui Prometeu”este închisă de mai bine de doi ani.

Turiștii nu au voie să urce pe platforma Belvedere pentru a admira frumusețea împrejurimilor. Conform unei decizii dată de administratorul judiciar și conducerea Hidroelectrica, accesul turiștilor este restricționat, iar poarta de la baza scărilor are lacătul pus. Hidroelectrica motivează această restricționare deoarece nu poate asigura paza și protecția turiștilor într-o zonă cu risc de accidentare, decizia fiind dată în urmă cu mai bine de doi ani.

Redăm integral decizia Hidroelectrica: Conform unei decizii dată de administratorul judiciar și conducerea Hidroelectrica SA din cauza riscului crescut de accidentare se restricționează accesul turiștilor pe scările spre platforma Belvedere. Se va bloca poarta de acces de la baza scărilor cu lacăt. Se motivează restricționarea accesului prin faptul că Hidroelectrica SA nu poate asigura paza și protecția turiștilor într-o zonă cu risc major de accidentare. (11.09.2015)”.

”Moaștele Omului de Fier” au fost duse de cei de la CJ la Atena…

Culmea ruşinii, ca să nu spunem altceva, în urmă cu o săptămână, o delegaţie a Consiliului Judeţean Argeş a mers în Grecia, la Atena, cu prilejul ”Zilei naționale a produselor agroalimentare românești”. În cadrul evenimentului, la loc de cinste, a fost promovat şi „Omul de Fier” de la Vidraru, obiectiv turistic închis de doi ani (foto).

Ameţeala din cadrul Consiliului Judeţean nu se termină aici. Pe pagina sa oficială de Facebook, pe fotografia de copertă, tronează mare acelaşi obiectiv turistic închis.

Ba, mai mult, o replică a „Omului de Fier” a fost oferită drept trofeu în cadrul primei ediţii a Galei “10 pentru Argeș”, eveniment organizat de CJ Argeş, la inițiativa aceluiași mare ”promotor de moaște”, Dan Manu.

Penibil, am ajuns să promovăm obiective turistice cu lacătul pe ele…

 

Comments

comments