CS Mioveni, echipa recordurilor din fotbalul românesc

În ciuda faptului că CS Mioveni va părăsi în mod cert Liga I, prezenţa echipei argeşene pe prima scenă fotbalistică nu este una fără sare şi piper, ci una care va rămâne pentru mult timp în mintea microbiştilor. Spunem toate acestea pentru că, în actualul sezon, galben-verzii au reuşit să bată multe recorduri, care mai de care mai ciudate. În cele ce urmează vă vom prezenta aceste recorduri, cu specificaţia că până la finalul campionatului mai este timp suficient pentru a se înregistra şi altele.

Cel mai rapid gol

Abia transferat de la Dinamo, Nicolae Zuluf a reuşit să marcheze cel mai rapid gol din Liga I. Trecuseră abia 10 secunde din meciul de la Astra, când, în urma unei acţiuni-fulger purtate pe traseul Ionescu – Ayza – Zuluf, ultimul înscria cu un şut la colţul lung. În ciuda acestui gol, galben-verzii urmau să piardă însă meciul cu 3-1.

Cel mai rapid cartonaş roşu

Trecuseră numai 22 de secunde din meciul CS Mioveni – Ceahlăul Piatra Neamţ, când, în urma unei intrări criminale, Ciprian Tănasă vedea cartonaşul roşu. Şocul a fost resimţit pe deplin de către argeşeni, care pierdeau acel joc de pe teren propriu cu 2-1 şi se afundau şi mai mult în zona nisipurilor mişcătoare.

Atacantul a devenit portar

În meciul de pe teren propriu cu Oţelul Galaţi, portarul Octavian Popescu a fost eliminat în minutul 84. Cum antrenorul Marian Pană efectuase deja toate schimbările, în poartă a intrat un jucător de câmp, şi anume atacantul Voiculeţ. A fost singurul fotbalist devenit portar în acest sezon de Ligă I. Galben-verzii au pierdut pe teren propriu cu Astra, 0-1, dar golul primit a fost unul de cascadorii râsului. La acea fază, portarul Hăisan şi-a băgat mingea în poartă, după care a scos-o rapid, faza fiind una demnă de cascadorii râsului.

Cele mai puţine goluri marcate, cele mai multe – primite

Doar 16 goluri au marcat argeşenii, primind nu mai puţin de 56, fapt rar întâlnit în Liga I. Cu un atac inexistent şi o apărare extrem de şubredă, CS Mioveni va intra sigur în istoria fotbalului ca cea mai slabă echipă care a evoluat pe prima scenă fotbalistică.

„Scăriţa” de la Vaslui

În minutul 15 al meciului de la Vaslui, CS Mioveni a beneficiat de un penalty la scorul de 0-0. Claudiu Ionescu a luat mingea şi a pus-o la punctul cu var, dar a executat penibil lovitura, „scăriţa” sa fiind atât de prost executată, încât mingea nici măcar nu ajungea în poartă.

A scăpat de 8 ori singur cu portarul

Gabriel Enache reprezintă coşmarul argeşenilor din punct de vedere al ratărilor. Atacantul de la Mioveni a scăpat de 8 ori singur cu portarul, în meciuri diferite, dar nu a reuşit să marcheze nici măcar un gol. Acţiunile sale nu numai că l-au înnebunit pe antrenorul Marian Pană, dar au şi privat Mioveniul de multe puncte extrem de importante.

Fără niciun antrenor pe bancă

Înaintea meciului CS Mioveni – Sportul Studenţesc, antrenorul Ilie Stan a părăsit echipa, împreună cu întreg stafful. Aşa se face că, la ora jocului, echipa nu a avut niciun antrenor pe banca de rezerve, locul tehnicianului principal fiind luat de către Răzvan Tunaru, directorul general al clubului, iar rolul de secund a fost „jucat” de către Claudiu Cojocaru, directorul de marketing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.