Criza de Euthyrox continuă! Nimeni nu ştie unde dispare medicamentul. Criza de Euthyrox continuă! Stocurile ajunse în farmacii în urmă cu trei săptămâni s-au epuizat. Bolnavii de tiroidă așteaptă în continuare rezolvarea situației în timp ce autoritățile nu găsesc niciun răspuns. Pur și simplu nimeni nu pare să știe de ce dispare medicamentul.

Autoritățile anunțau la sfârșitul lunii mai că această criză s-a terminat. În sprijinul bolnavilor de tiroidă venise chiar Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente, care donase mii de cutii farmaciilor din țară.

Cele 5.000 de cutii de Euthyrox au fost distribuite doar în 8 orașe ale țării. În Iași medicamentul a putut fi găsit la 9 farmacii, asta în timp ce în Capitală medicamentul s-a găsit la 6 farmacii. Bolnavii din Constanța, Buzău și Timișoara au găsit tratamentul doar la câte o farmacie.

Rozalinda Lepădatu, președintele Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune: „În continuare se consideră și se spune că pacienții și-au făcut stocuri. Deja au trecut trei luni de când s-au făcut stocurile alea mari și piața ar fi trebuit să se regleze. Piața nu se reglează în continuare. De câte ori aud această declarație nu pot să mă gândesc decât că nimeni nu știe exact care este cauza și fiecare încearcă să găsească alt vinovat și de data asta vinovatul de serviciul este pacientul”.

Nimeni nu știe unde dispar cutiile de medicamente. Nici măcar autoritățile care au demarat o serie de controale în depozitele distribuitorilor de medicamente.

Cei care au nevoie de aceste medicamente sunt nevoiți să se descurce pe cont propriu. Se estimează că în România sunt în jur de 500.000 de pacienți cu afecțiuni tiroidiene.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI