Cristina Munteanu de la Antena 3 Piteşti, premiată de UZP

847 views

Vineri, 28 iunie, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a celebrat “Ziua Ziaristului Român” – eveniment ce a avut loc în sala ”Constantin Brâncuși” de la Palatul Parlamentului. Cu această ocazie au fost acordate Premiile „Eminescu Ziaristul”, în cadrul unei ceremonii aflată la a șaptea ediție.

În cadrul aceleiași festivități, moderate de Doru Dinu Glăvan, preşedintele UZP, și Ovidiu Zanfir, au fost acordate distincțiile „Credință și loialitate” mai multor ziariști care, în anul 2018, s-au remarcat printr-o activitate consistentă, constantă și de calitate, în presa scrisă, radio și televiziune, sau prin publicarea unor cărți de publicistică, în spiritul credinței și loialității pentru valorile naționale.

Printre cei premiaţi s-a numărat şi Cristina Munteanu, de la Antena 3 Piteşti, distincţie acordată pentru emisiunea “Interviuri de excelenţă”. Cristina Munteanu s-a aflat într-o companie selectă alături de preotul Constantin Necula de la Sibiu şi cunoscutul jurnalist Cristi Tabără.

Un alt argeşean premiat a fost ziaristul şi publicistul Nicolae Badiu, care în cursul anului 2018 a publicat cartea “Poarta 3 – mașina cu nume de țară Dacia”.

28 iunie 1883 este ziua în care presa, prin simbolul ei tutelar, Mihai Eminescu, a fost arestată și băgată în cămașa de forță. Este o zi canonică a presei românești, acesta fiind, de fapt, sensul atribuit de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România acestei date tragice. Pe care UZPR o va celebra permanent, indiferent de vremuri, indiferent de sistem.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI