Cristian Diaconescu, candidatul PMP Argeș la Senat: În ultimii şase ani, Argeşul a pierdut 3 miliarde de lei

Prezent la conferința săptămânală de presă a PMP Argeș, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și candidat al PMP Argeș la Senat, a vorbit despre problemele din județ, dar și despre potențialul acestuia. De asemenea, fostul ministru de externe a afirmat că nu dorește nicio competiție cu vreun candidat, ci vrea o competiție cu o inerție din județul Argeș.

”Nu am să mă raportez la ceilalți candidați. E o manieră contrastantă. Nu vreau să fac competiție cu o persoană anume. Cea ce vreau, însă, este să fac competiție cu o inerție din județul Argeș. Din discuțiile cu cetățenii trebuie să rezulte niște idei. Pentru că pe această inerție, județul Argeș este pe cale să piardă cel mai mare exportator, a blocat Arpechimul și nimeni nu întreabă ce se întâmplă. Nimeni nu întreabă de ce în anul 2012, când au fost niște campanii de un anume fel, acest județ care este pe beneficiu, pe excedent, în ultimii 6 ani a pierdut vreo 3 miliarde. Unde s-au dus acele 3 miliarde din excedent? Restul, să mă raportez la o persoană sau alta, nu o să fac acest lucru. În egală, măsură îi respect pe cei care vor să facă politică, dar și mai mult îi respect pe cei care vor să facă ceva în mod concret. Înainte să ne gândim la aspectele pozitive, să vedem dacă standardul de viață este unul normal, pe care îl merită toată lumea, indiferent unde ar trăi. Am sesizat că în Argeş au dispărut sute de dispensare, am sesizat că pe diverse interese locale asfaltarea și serviciile publice se opresc la o localitate și în mod paradoxal nu mai continuă la cealaltă localitate. Și primarii de acolo spun explicația pur politică. Deci infracționalitatea, după părerea mea, nu este un argument politic. La noi se spune că dacă numesc infracțional un conflicte de interese diverse persoane, de fapt am politizat instituția. Nu, de fapt am corupt-o. Deci, înainte de a discuta de anumite lucruri de potențial să vedem de la ce situație plecăm. Reprezentanții comunităților din județul Argeș sunt aceiași. Că dacă nu ar fi aceiași, să zicem că dubiul incertitudinii ar putea să fie ceva mai clar. Dar sunt aceiași”, a declarat Cristian Diaconescu, candidatul PMP Argeș la Senat.

”Argeșul are potențial”

”Argeșul are potențial. De exemplu potențial de agroturism, în afară potențialul turistic. În condițiile în care au lăsat Arpechimul să se blocheze, nu avem industrializare aproape deloc aici, în condițiile în care pleacă oameni din Argeș cu zecile de mii, pleacă să-și găsească aiurea, în străinătate, un loc de muncă cât de cât. Mi-ar fi rușine să vin să spun: iată, acum am soluții ca oamenii din străinătate să se întoarcă! Oamenii au ajuns ca în momentul în care aud de la cineva care face politică o altfel de afirmație să zică: ăștia o-r să ne oblige să ne întoarcem în țară! Așa se gândește, așa s-a ajuns să se gândească. Ori din acest punct de vedere, un județ aflat practic la intersecția a orice înseamnă coridor de transport, fie de energie, fie de infrastructură, un județ aflat la intersecția dintre Țara Românească și Transilvania, doar să te uiți pe hartă și îți dai seama ce s-ar putea face și pe urmă te uiți pe cifre și vezi ce există de fapt. În zona politică există o resposabilitate ori din acest punct de vedere o astfel de responsabilitate poate fi atrasă doar prin vot sau numai prin convingere”, a precizat fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here