Creşteri pregătite de Guvernul Orban: alocaţii – 15%, pensii – 10%, profesori – 0%!

Creşteri pregătite de Guvernul Orban: alocaţii – 15%, pensii – 10%, profesori – 0%! Alocaţiile vor creşte cu doar 15% din luna septembrie, conform unor surse guvernamentale, şi tot cu 15% ar urma să se majoreze şi punctul de pensie. Creşterea salariilor profesorilor, tot de la 1 septembrie, conform grilei din 2022, are toate şansele să fie îngheţată.

Cu toate că avem o lege votată în Parlament, care spune că alocaţiile trebuie dublate din luna august, surse guvernamentale au declarat, neoficial, că, în cel mai bun caz, va fi o creştere de doar 15%, şi nu din august, ci de la 1 septembrie.

În ce priveşte punctul de pensie, cu toate că ar fi trebuit să se majoreze cu 40%, şi avem şi aici o lege în vigoare votată în Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, varianta pe care o vrea guvernul este o creştere de 10-15%.

Şi salariile profesorilor sunt deocamdată în aşteptare. Acestea ar trebui să se mărească cu câteva sute de lei, de la data de 1 septembrie, conform grilei din 2022 tot din Legea salarizării, care este votată în Parlament şi promulgată de preşedinte. Varianta pe care o vrea guvernul este ca deocamdată această mărire de salarii să fie amânată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.