Coridorul IV Pan-European rămâne pe ruta Piteşti – Sibiu

Coridorul IV Pan-European de autostradă rămâne cel stabilit, adică pe Valea Oltului, între Sibiu şi Piteşti, varianta vehiculată în urmă cu două luni, privind devierea acestuia pe ruta Sibiu – Făgăraş – Braşov – Ploieşti – Bucureşti fiind exclusă, a precizat, la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea CNADNR. „Traseul acestui obiectiv este cel prevăzut în Studiul de Fezabilitate, respectiv Sibiu – Piteşti, la care se va adăuga o prelungire de 5 km pentru realizarea conexiunii cu Centura Sibiu.

Traseul Coridorului IV Pan-European a constituit parte a Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană, fiind aprobat la nivel de miniştri ai ţărilor tranzitate de acesta”, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Costurile estimative pentru viitoarea autostradă se ridică la aproximativ 3 miliarde de euro.
În privinţa tronsonului Sibiu – Piteşti, conducerea CNADNR a precizat că obiectivul este eligibil pentru finanţarea execuţiei lucrărilor din fonduri europene în exerciţiul financiar 2014-2020, în prezent fiind lansată licitaţia pentru servicii de reactualizare a Studiului de Fezabilitate. Licitaţia pentru reactualizarea studiului ar fi trebuit să aibă loc pe 27 iunie, însă termenul a fost amânat din cauza unei contestaţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.