Copilul din Mioveni a fost mutat pe Secția de Nefrologie. Niciun bebeluş nu mai este la Terapie Intensivă

Copilul din Mioveni diagnosticat cu sindrom hemolitic-uremic, internat la Spitalul ‘”Marie Curie’”, a fost mutat astăzi de la Terapie Intensivă pe Secția de Nefrologie, a declarat medicul Mihaela Bălgrădean.

Potrivit şefei Secției de Nefrologie de la ‘”Marie Curie’”, dintre cei patru copii internați la Nefrologie, trei sunt dializați peritoneal, iar unul este fără dializă.

„Toți cei patru copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt sus, la Secția de Nefrologie. Nu mai este niciunul în Terapie Intensivă. Își continuă tratamentul sus pe Secția de Nefrologie — trei cu dializă și unul fără. În cea ce priveşte manifestările neurologice frecvente lucrurile stau bine, însă, deocamdată, nu ştim ce leziuni au lăsat aceste manifestări clinice la nivelul creierului. Acum pe primul plan se află boala renală acută. Celui de-al patrulea pacient, un băieţel de şapte luni, i s-a suprimat procedura de cateter peritoneal. Momentul desprinderii de spital este foarte dificil în ceea ce priveşte încrederea. Părinţii trebuie să aibă încredere, în dumnealor şi în copiii dumnealor”, a precizat șefa Secției de Nefrologie de la ‘”Marie Curie’”, medicul Mihaela Bălgrădean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here