Auchan şi Profi au retras de la comercializare produsele de la furnizorul Lactate Brădet

5,361 views

Hypermarketul Auchan şi supermarketul Profi au retras de la comercializare produsele provenite de la furnizorul Lactate Brădet, după ce a apărut informația că inspectorii veterinari au identificat prezența bacteriei E-coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci produsă de această unitate.

 

După ce informațiile au apărut public, Auchan a decis să retragă toate produsele din sortimentație de la furnizorul Brădet, fără ca această măsură să fi fost solicitată de autorități. În comunicatul Auchan se reaminteşte şi de declaraţia făcută de Daniel Lupu, directorul DSV Argeș, sepcificând că „lotul cu probleme nu s-a regăsit în hipermarketuri”

Ca urmare a anunţului privind existența bacteriei E-coli într-unul din produsele de la Lactate Bradet, pâna la clarificarea situației și identificarea oficială a cauzelor, şi  magazinele Profi au retras de la vânzare toate produselor provenite de la această sursă, pentru a asigura astfel siguranța alimentară. „În magazinele noastre toate produsele provenite de la acest furnizor erau ambalate și erau comercializate doar în judetul Argeş“, anunță reprezentanții Profi.

ANSVSA a dispus sistarea activității în secția de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspătă analizată, până la elucidarea situației și efectuarea dezinfecției în această secție a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și a suprafețelor de lucru. Dezinfecția va fi urmată de recoltarea de teste de sanitație care să ateste eficiența igienizării.

Trei copii diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic au decedat în ultimele trei săptămâni. În prezent, pe Secția de Nefrologie a Spitalului ”Marie Curie” sunt internați patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, unul dintre aceștia fiind în stare gravă.

Comments

comments