Tragedia din Apuseni, în care pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa, a fost o piatră de încercare, cea mai dură din viaţa sa, şi pentru tânărul pilot piteştean Răzvan Petrescu.

Copilotul lui Iovan în aeronava morţii a scăpat cu viaţă, însă foarte traumatizat. În cele trei săptămâni de la eveniment, el a suferit mai  multe intervenţii chirurgicale la un picior, bazin şi nas. Din câte spun medicii, el va putea părăsi spitalul din Cluj, unde a fost tratat, de abia săptămâna viitoare, urmând să îşi continue recuperarea acasă. După cum declara tatăl său, Răzvan e fericit că trăieşte şi s-a bucurat ca un copil când medicii l-au ridicat pentru prima dată doar în şezut, după cumplitul accident. Dacă fizic este pe calea cea bună, în ceea ce priveşte psihicul, Răzvan este încă în suferinţă. Suferă după prietenul şi mentorul său, Adrian Iovan, care a murit sub ochii săi, şi suferă pentru că nu ştie încă dacă va mai reveni vreodată la manşă. Şi, mai mult ca sigur, suferă şi după frumoasa sa prietenă, Larisa Maria, cu care are o relaţie de peste cinci ani. Deşi foarte discretă, până acum nu a apărut niciodată în public de la nefericita întâmplare şi nu a făcut niciun fel de declaraţie, Larisa a postat pe Facebook, pe un cont dedicat lui Răzvan, mai multe fotografii personale din relaţia lor de cuplu, dar şi un mesaj emoţionant, în care îşi descrie durerea în urma tragicului accident: „Răzvan nu este numai sufletul meu, acum este un erou pentru mine. În cinci ani de zile nu m-am simţit atât de neputincioasă, pentru că nu am putut face nimic când el trecea prin cele mai grele clipe…, dar Dumnezeu îl iubeşte mult. Este un băiat extraordinar, un pilot deosebit şi vă mulţumesc din tot sufletul pentru tot ce faceţi pentru el. Răzvan este totul pentru mine! Nu vreau să mă mai gândesc ce se putea întâmpla. Vom trece peste toate ÎMPREUNĂ!“. Tot din dragoste pentru Răzvan, frumoasa Larisa a mai creat o altă pagină pe Facebook, intitulată „Eroul meu“. Ca răspuns la mesajele sale, a primit zeci de încurajări de la prieteni şi cunoştinţe comune, care confirmă că sunt un cuplu deosebit şi că viitorul lor este împreună. „Draga mea, aţi trecut amândoi printr-o durere cumplită, dar Dumnezeu vă iubeşte şi vă vrea împreună. Noi, toţi, prieteni sau doar spectatori la durerea voastră, vă dorim tot binele din lume, să vă iubiţi, să fiţi fericiţi şi niciun nor negru să nu vă mai acopere fericirea. Depinde doar de voi…. să vă păstraţi iubirea… şi depinde de tine să fii mereu alături de el şi de visul lui, chiar dacă, uneori, e greu (îţi spune asta o soţie de pilot, care ştie ce multe trebuie să sacrifici pentru visul iubitului). Suntem alături de voi, ne rugăm pentru recuperarea totală a lui Răzvan, vă pupăm…“, sună unul dintre mesajele de încurajare, semnat Geta şi Cătălin Popescu.

În condiţiile în care zborul era viaţa şi viitorul său, muncind din greu pentru a-şi atinge visul, pentru Răzvan vor urma momente la fel de dificile, poate la fel de dure ca şi cele câteva minute în care s-a petrecut nenorocirea şi cele şapte ore în care a zăcut în zăpadă, aşteptând să fie salvat. Va trebui, la 23 de ani, când ajunsese deja cel mai tânăr instructor al Şcolii Superioare de Aviaţie şi se pregătea să îşi ia brevetul de pilot de linie, nu numai să reînveţe să meargă, ci şi să aibă din nou încredere în el şi în zbor. Dar, pentru că îşi doreşte enorm acest lucru, cu siguranţă va reuşi. Aşa cum a reuşit şi prima dată.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI