Copiii din mediul rural care nu-şi permit continuarea studiilor gimnaziale sau liceale ar putea să beneficieze de sprijin de stat pentru a face acest lucru.

Potrivit unui proiect de act normativ adoptat de senatori, inspectoratele şcolare vor face o selecţie anuală, iar elevii aleşi vor fi înscrişi în unităţi de învăţământ cu internat, urmând ca autorităţile să acopere costurile aferente.

Mai precis, copiii în vârstă de cel mult 18 ani din mediul rural care vor să-şi continue studiile gimnaziale sau liceale, dar nu-şi permit s-o facă vor putea să beneficieze de sprijinul autorităţilor, în urma unei selecţii anuale. Aceştia vor fi înscrişi în licee care au internat şi li se vor asigura cazarea, masa şi rechizitele.

Selecţia anuală a elevilor săraci va fi făcută în baza unor criterii sociale şi de performanţă ce vor fi stabilite ulterior de Ministerul Educaţiei.

În expunerea de motive a propunerii legislative este precizat că majoritatea cazurilor de abandon şcolar se găsesc în mediul rural, acolo unde mulţi copii trăiesc în sărăcie, iar părinţii lor nu-şi permit să-i ţină la şcoală.

Comments

comments