Copiii între 12 și 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID și cu Moderna

Copiii între 12 și 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID și cu Moderna. Copiii între 12 și 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID și cu serul produs de compania Moderna, începând de luna viitoare, pe lângă cel de la Pfizer.

Anunțul a fost făcut de coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a mai spus că este posibil ca din septembrie să le fi administrată a treia doză de vaccin angajaților din sistemul sanitar și persoanelor cu risc crescut de infectare.

Este posibil ca din luna septembrie să înceapă administrare celei de-a treia doze de vaccin anti SARS-CoV-2 cadrelor medicale, bătrânilor de peste 65 de ani și bolnavilor cronici, dacă acest lucru va fi stabilit de Agenția Europeană a Medicamentului. Anunțul a fost făcut de coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a mai spus că probabil persoanele care au trecut prin boală nu vor mai primi al doilea rapel.

Valeriu Gheorghiță: „Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.