Guvernul a aprobat miercuri, 20 mai, Memorandumul privin aprobarea inițierii negocierilor și semnării Acordului privind cooperarea în domeniul silviculturii între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România și Ministerul Agriculturii din Republica Cehă.

Ministerele de resort din cele două țări vor colabora în vederea protejării și conservării pădurilor, vor dezvolta programe și proiecte comune în domeniul silviculturii, vor realiza studii comune asupra unor aspecte de interes bilateral și vor coopera pentru implementarea Strategiei Forestiere a Uniunii Europene.

Acordul face referire la adoptarea unui management durabil al pădurilor, inclusiv extinderea suprafeței acestora, rolul de producție al pădurilor și rolul acestora în dezvoltarea rurală, utilizarea durabilă a lemnului și a altor produse forestiere, îmbunătățirea vitalității și sănătății pădurilor.

Acordul are ca obiectiv o monitorizare atentă a ariilor silvice protejate prin lege precum și implementarea Strategiei Forestiere a Uniunii Europene.
Cooperarea dintre România și Republica Cehă va avea un impact pozitiv asupra implementării politicilor și practicilor de mediu, cât și asupra identificării și soluționării problemelor silvice.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI