Controale la transporturile de marfă şi substanţe periculoase. Acţiunea IMPACT s-a soldat cu 15 de sancţiuni contravenţionale

Săptămâna trecută, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au acționat în sistem integrat, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, pentru siguranța transporturilor de marfă și substanțe periculoase.

În perioada 1 – 8 decembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeș, împreună cu reprezentanți I.S.U. Argeș, au desfășurat activități în cadrul planului național de acțiune IMPACT, pentru siguranța transporturilor și prevenirea producerii accidentelor în care sunt implicate vehiculele care transportă mărfuri și substanțe periculoase.

Derularea acestor activități, în sistem integrat, cu reprezentanți ai Inspectoratului Situații de Urgență Argeș, a fost necesară în contextul creșterii accidentelor feroviare și rutiere, cu potențial ridicat de producere a incendiilor sau exploziilor, soldate cu victime și distrugeri importante de bunuri.

Astfel, echipaje mixte de specialiști au controlat în perioada de referință 56 de mijloace de transport ce realizau activități de transport marfă sau substanțe periculoase.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 15 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 5.000 de lei, dintre care una H.G. 69/2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier și accesul la piața transportului rutier internațional de mărfuri.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here