În cursul lunii februarie 2017, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a efectuat 686 controale pentru supravegherea starii de sanatate a animalelor si a sanatatii publice, dupa cum urmeaza:

-unitati cu profil restaurant, bufet, fast food, pizzerie – 20 controale
-abatoare – 3 controale
-fabrici de preparate carne – 7 controale
-ferme porci – 2 controale
-ferme bovine – 1 control
-ferme gaini -6 controale
-stupine – 3 controale
-depozite alimentare – 17 controale
-macelarii – 15 controale
-cantine – 7 controale
-pescarii – 1 control
-unitati industrie alimentara – 8 controale
-unitati industrie lapte – 3 controale
-super/hipermarketuri – 17 controale
-magazine alimentare – 84 controale
-laborator patiserie, cofetarie – 11 controale
-depozite cereale – 1 control
-gospodarii populatie – 442 inspectii
– CMV – 11 controale
-targuri saptamanale – 1 control
-centre prelucrare lapte – 4 controale
-brutarii – 12 controale
-unitati morarit – 2 controale
-fabricare legume fructe – 2  controale
-fabricare produse zaharoase – 1 control
-fabricare produse fainoase – 1 control
-fabricare suc  de fructe – 2 controale
-piete – 1 control
-unitati catering – 1 control

În aceeasi perioada, pentru neconformitatile constatate, consilierii DSVSA Arges au aplicat conform HG 984/ 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, 21 sanctiuni contraventionale, din care 5 avertismente scrise (conditii  necorespunzatoare la depozitarea produselor alimentare ) si  16 amenzi in valoare totala de 55300 lei, astfel :
-4 amenzi in valoare de 2400 lei pentru manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare (lipsa echipament de protectie a personalului angajat) –  braserie, 2 restaurante, depozit alimentar
-2 amenzi in valoare de 1200 lei pentru  neprezentarea la controlul autoritatii sanitare veterinare si  pentru siguranta alimentelor competente a documentelor sanitare veterinare pentru produsele alimentare aduse in piete, hale, targuri si alte asemenea locuri, inainte de a fi puse in vanzare, conform legislatiei in vigoare (comercializarea, in piete, de produse alimentare necontrolate sanitar veterinar)
-3 amenzi in valoare de 1800 lei pentru intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare precum si a instalatiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru ( spatii productie, ustensile si utilaje  neigienizate) –€・spatiu preparare neigienizat – pizzerie, plafon si paviment neigienizat –€・fast food, neigienizarea corespunzatoare a spatiului de depozitare- depozit
– 2 amenzi in valoare de 1200 lei pentru ambalarea si etichetarea  necorespunzatoare a produselor alimentare (ambalare si etichetare necorespunzatoare, produse fara elemente de identificare)  – 2 magazine alimentare- carne transata si carne tocata fara elemente de identificare
– 1 amenda in valoare de 600 lei  pentru   comercializarea furajelor, aditivilor furajeri si a altor produse destinate nutritiei animalelor provenite din productia interna sau din import, ambalate si etichetate cu incalcarea normelor sanitare veterinare, precum si comercializarea lor in alte locuri decat cele autorizate/inregistrate sanitar veterinar ( comercializarea de furaje etichetate necorespunzator)
– 1 amenda in valoare de 700 lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la eliberarea produselor medicinale  veterinare ( eliberarea produselor medicinale veterinare fara reteta )
-2  amenzi in valoare de 2400 lei pentru neexecutarea de catre medicul veterinar oficial, in conditiile prevazute in Programul de supraveghere, profilaxie si combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om si de protectie a mediului ( neexecutarea de catre medicul veterinar a actiunilor sanitar veterinare prevazute in Programul Strategic)
-1 amenda in valoare de 45000 lei pentru valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat (comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat) –€・ ciuperci champignons ECO intregi, 330g

În cursul lunii februarie 2017 au fost confiscate si scoase din consumul public urmatoarele cantitati si sortimente de produse alimentare:

-carne –€1347 kg
-preparate carne –€ 61  kg
-peste –€ 42 kg
-lapte –€ 51 l
-produse lactate –€ 670 kg
-oua – 234 buc
-alte produse – 441 kg.

Valoarea totala a acestor produse a fost de 44635 lei.

Comments

comments