CODRU-I FRATE CU HABSBURGU’… Contele austriac Andreas von Bardeau, descendent al familiei de Habsburg, unul dintre primii cinci cei mai bogaţi fermieri din România, cu o avere de 90-100 de milioane de euro, este şi unul dintre cei mai mari proprietari de păduri din Argeş. Mai nou, contele este interesat şi de potenţialul turistic şi eolian al judeţului, deoarece cumpără suprafeţe întinse de gol alpin. Grupul de firme Bardeau, deţinut de contele Andreas von Bardeau, îşi desfăşoară activitatea în zona de vest a ţării, în judeţele Arad, Timiş şi Caraş- Severin, în sectoare cum ar fi producţia vegetală şi cea zootehnică, iar în ultima perioadă  a cumpărat şi suprafeţe importante de pădure, împreună cu familia Esterhazy din Ungaria, în judeţul Argeş.

Contele Andreas von Bardeau ocupă un important loc cinci în topul celor mai bogaţi fermieri, realizat de agrointel.ro. Potrivit acestuia, austriacul scoate din agricultura românească bani frumoşi, averea lui fiind estimată între 90 şi 100 de milioane de euro.
Într-un interviu acordat ziarului www.meinbezirk.at, contele a declarat că „România este a doua mea casă. Mă simt bine aici”, povestind că a venit aici deoarece în alte ţări, precum Cehia şi Ungaria investitorii străini nu erau bineveniţi, iar în România a fost primit cu braţele deschise. Potrivit austriacului, el supraveghează totul, dar de partea financiară se ocupă unul dintre cei doi fii ai săi, care stă de şase ani în România, iar de agricultură şi creşterea animalelor se ocupă vărul spaniol al contelui, Carlos.
În 2008, contele Bardeau a cumpărat primele păduri în judeţul nostru, în mai multe locaţii, dar spune că vrea să mai cumpere şi pe viitor. Astfel, în Ocolul Silvic Domneşti – Nucşoara deţine deja 1.602 hectare, iar în Ocolul Silvic Topoloveni, în localităţile Călineşti şi Davideşti, dar şi în Ocolul Silvic Mihăieşti a cumpărat peste 1.819 hectare de pădure.
Toată pădurea din Argeş a contelui a fost dată spre administrare unui Ocol Silvic din Vâlcea. Firma prin care austriacul a achiziţionat pădurile argeşenilor este SC Esterhazy Bardeau Silvicultura SRL, firmă în care este asociat cu celebra familie Esterhazy din Ungaria. Din câte se pare, firma contelui austriac este interesată şi de potenţialul turistic şi eolian al judeţului, deoarece cumpără inclusiv suprafeţe enorme de gol alpin, unde intenţionează să dezvolte staţiuni turistice sau performante sisteme eoliene.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI