Constantin Stroe, consultantul premierului Ungureanu

REPREZENTARE LA NIVEL ÎNALT Constantin Stroe, vicepreşedintele CA de la  Dacia, a fost ales de către premierul Mihai – Răzvan Ungureanu să facă parte din cel mai select consiliu pentru mediul de afaceri. De ani buni, Constantin Stroe este una dintre cele mai apreciate şi respectate personalităţi din mediul economic românesc, artizanul privatizării şi succesului spectaculos al Dacia fiind un simbol incontestabil. Experienţa şi spiritul vizionar ale lui Constantin Stroe nu au scăpat din vederile premierului Mihai – Răzvan Ungureanu. Iar de luna trecută, acesta l-a ales pe Constantin Stroe să facă parte din selectul Consiliu Consultativ pentru mediul de afaceri, înfiinţat pentru a fi mai aproape de problemele din economia privată. Consiliul numără 26 de personalităţi de prim rang, iar Constantin Stroe este singurul argeşean şi singurul reprezentant al industriei.

După cum ne-a declarat, în exclusivitate, Constantin Stroe, „acest Consiliu reprezintă o iniţiativă care vine să valorifice experienţa mediului privat; nu este, în niciun caz, un guvern privat. Consiliul este un grup de consultanţi şi are patru grupuri de acţiune. Eu fac parte din grupul privind relansarea şi creşterea economică. Ţin să precizez că nu m-am autopropus să fac parte din Consiliu şi nici nu am fost trimis politic, premierul Ungureanu a fost cel care m-a ales. Premierul ne-a solicitat să venim cu idei şi propuneri. I-am făcut deja şase propuneri premierului. Şi toate au fost alese săptămâna trecută pe lista de propuneri care vor fi implementate. Câteva dintre aceste propuneri sunt legate de Dacia şi de economia din Argeş, însă, din motive de confidenţialitate, nu le pot face, deocamdată, publice.”
Legat de o eventuală intrare în politică, Stroe este ferm: „Nu voi intra niciodată în politică!” Vicepreşedinte al CA de la Dacia din septembrie 2002, Constantin Stroe deţine şi funcţiile de Preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi de vicepreşedinte al Uniunii Generale a Industriaşilor din România. În toamna lui 2004, a fost decorat de statul francez cu distincţia de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.