Agenția Națională de Integritate a anunţat joi, 27 martie, printr-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, că „a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 63.828,9  Lei (aprox. 17.180 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Constantin Iatagan, primar al Comunei Șuici, Județul Argeș, împreună cu soția“.

Potrivit ANI, în perioada iunie 2008 – iunie 2009, Constantin Iatagan a realizat, împreună cu soția, venituri salariale în cuantum de 63.565 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 127.393,9 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 63.828,9 Lei (aprox. 17.180 Euro). Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Pitești în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Constantin Iatagan în perioada exercitării funcției publice.                   
Constantin Iatagan a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI