„Constantin Brâncoveanu” – printre cele mai rentabile universităţi private din România

STATISTICĂ Conform datelor furnizate de Ministerul de Finanţe, valabile pentru anii 2008-2010, universităţile „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti şi „Titu Maiorescu” din Bucureşti sunt singurele din ţară care nu au avut o scădere a profitului. 2011 a fost şi el un an de excepţie pentru universitatea condusă de rectorul Alexandru Puiu: UCB a ajuns în Top 3 universităţi din ţară la calitatea învăţământului şi a infrastructurii. Piteştiul stă foarte bine în ceea ce priveşte învăţământul universitar privat. Conform unor statistici furnizate de către Ministerul de Finanţe săptămâna trecută, statistici valabile pentru anii 2008-2010, Universităţile „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti şi „Titu Maiorescu” din Bucureşti sunt singurele din ţară care nu au avut o scădere a profitului. Trebuie precizat că universităţile private nu obţin profit, ci excedent, din moment ce sunt organizaţii nonprofit, însă vom folosi termenul de „profit” pentru o mai bună înţelegere a cifrelor.
Atât în 2009, cât şi în 2010, Universitatea „Constantin Brâncoveanu” a avut un profit de 1,5 milioane RON, reuşind să îşi păstreze rentabilitatea şi să nu aibă scăderi, în ciuda crizei economice care a afectat şi învăţământul superior privat. Singura universitate din topul celor mai puternice universităţi private care a înregistrat o creştere a profitului (15,5 milioane RON în 2010 faţă de 15 milioane în 2009) a fost „Titu Maiorescu”. În rest, scăderi dramatice pe toată linia, în frunte cu universităţile „Spiru Haret” din Bucureşti (scădere cu 64,6 milioane) şi „Vasile Goldiş” din Arad (scădere cu 11,1 milioane). Universitatea „Constantin Brâncoveanu” stă foarte bine şi în ceea ce priveşte rata profitului, aceasta situându-se, în 2010, la 9,7%.

UCB, în Top 3 universităţi private din ţară la calitatea învăţământului şi a infrastructurii

Mai trebuie spus că, în 2011, „Brâncoveanu” a mai înregistrat o recunoaştere de excepţie. Urmare a procesului de evaluare instituţională externă din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Universităţii „Constantin Brâncoveanu” i-a fost acordat, anul trecut, calificativul „Grad de încredere ridicat”, certificatul fiindu-i înmânat Rectorului UCB, Alexandru Puiu, de către prof. univ. dr. Ioan Curtu, preşedintele ARACIS. Comisia de evaluare a concluzionat că sunt îndepliniţi toţi indicatorii cantitativi şi calitativi aferenţi infrastructurii academice, ceea ce demonstrează că Universitatea „Constantin Bâncoveanu” asigură corespunzător condiţiile de calitate şi standardele şi, în acest temei, creează condiţii pentru asigurarea viitoare a calităţii.
Prin prisma acestui calificativ, Universitatea „Constantin Brâncoveanu” intră în TOP 3 universităţi private din România. Specialiştii comisiei de evaluare au remarcat la „Brâncoveanu” multe puncte forte: managementul universitar modern, infrastructura de excepţie, corpul profesoral, raportul optim studenţi-cadre didactice, relaţia de parteneriat profesor-student, susţinerea activităţilor extracurriculare, parteneriatele internaţionale şi contactele constante pe care conducerea UCB şi membrii comunităţii academice le menţin cu absolvenţii, autorităţile locale şi angajatorii absolvenţilor programelor de studii oferite de către Universitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.