Consiliul Local Piteşti are planuri mari pentru 2017: construirea Sălii Polivalente, extinderea stadionului, un nou pod peste Argeş şi încă o centură ocolitare

Joi seară a avut loc prima şedinţă a Consiliului Local Piteşti din anul în curs. Cu acest prilej au fost aprobate mai multe proiecte de mare impact pentru întreaga comunitate.

Printre acestea se numără aprobarea cofinanţării proiectui pentru reabilitarea mai multor reţele de apă şi canalizare din municipiu, lucrare pe care numicipalitatea îşi doreşte să o realizeze pe fonduri europene (peste 40 milioane de euro). Investiţia va reduce pierderile de apă din sistem şi va garanta reţele adecvate pentru o perioadă de 40-50 de ani.

A fost aprobat şi studiul de fezabilitate pentru construirea Sălii Polivalente în zona străzii Basarabia. Sala va avea o capacitate cuprinsă între 4.600 şi 5.200 de locuri, iar valoarea investiţiei este de circa 46 milioane lei, cu tot cu TVA. Documentaţia necesară pentru a obţine fondurile aferente proiectului a fost înaintată deja către autorităţile centrale.

Alte trei proiecte sunt în atenţia municipalităţii pentru a se obţine fonduri guvernamentale sau europene: modernizarea şi extinderea stadionului „Nicolae Dobrin”, construcţia unui nou pod peste Argeş şi construcţia celei de-a doua centuri ocolitoare a municipiului.

A fost aprobată şi documentaţia pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Armand Călinescu”. De asemenea, Consiliul Local votat menţinerea chiriei pentru garajele care ocupă domeniul public la acelaşi nivel ca în anul 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.