Consilierii PNL-USR PLUS își bat joc de piteșteni. Votează CONTRA în chestiuni de siguranță a cetățenilor doar pentru a arăta că sunt majoritari. Primăria Pitești a fost la limită de a fi amendată de ISU Argeș, după ce mult timp acțiunile necesare pentru obținerea autorizației la incendiu au fost blocate prin votul consilierilor PNL-USR PLUS.

Ca urmare a controalelor din anii precedenți, efectuate de către ISU Argeș la sediul Primăriei Municipiului Pitești, a fost lăsată, ca măsură, în procesele verbale de control, obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Documentația a fost întocmită  de către un proiectant specializat și a fost depusă la ISU Argeș în vederea eliberării autorizației de securitate la incendiu.

Ulterior verificării documentației și a situației din teren, ISU Argeș a mai solicitat efectuarea unor lucrări de conformare și a emis Avizul de securitate la incendiu nr.192/20/SU-AG din 08.12.2020, care prevede că Deținătorul avizului are obligația să solicite autorizația de securitate la incendiu după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor, înainte de punerea în funcțiune a construcțiilor ori a instalațiilor pentru care s-a obținut prezentul  aviz.

Pentru efectuarea lucrărilor de conformare, trebuia aprobată în Consiliul Local documentația tehnico-economică, cu o valoare de 493.047,76 lei inclusiv TVA,  obiectiv ce se regăsește în Programul de Investiții al municipiului Pitești pe anul 2021, iar lucrările vor începe după aprobarea bugetului Municipiului Pitești pe anul 2021.

În ședința extraordinară din 28 ianuarie 2021, Consiliul Local a respins cu 9 voturi pentru și 13 abțineri Proiectul de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Documentației tehnico-economice aferentă obiectivului de investiții „Lucrări de conformare securitate la incendiu pentru Primăria Pitești”. Voturile  care au blocat decizia au fost, evident, ale consilierilor PNL și USR PLUS, motivul de fațadă fiind că lor li se pare cam scumpă lucrarea. Neoficial, au avut două rațiuni: 1 – să demonstreze că sunt majoritari și pot bloca orice propune primarul și echipa sa, deși erau chestiuni de siguranță, și 2 – aveau suspiciuni că se dau banii cu nu trebuie!

Pentru că nu s-a pus în regulă la timp, ISU Argeș a sancționat Primăria Municipiului Pitești cu avertisment.

Între timp însă, consilierii celor două partide s-au interesat mai bine cine ia banii pe respectiva lucrare și au aflat că, întâmplător, omul este membru USR. Deci e bun!

Consiliul Local a revenit și a votat proiectul de hotărâre în data de 10.02.2021 –  HCL nr.44/10.02.2021.

Însă, blocajul realizat  de respectivii consilieri putea costa scump Primăria, implicit pe cetățenii orașului. În primul rând financiar, dar și înce privește realizarea unor lucrări obligatorii pentru siguranța celor ce muncesc în clădire și a celor care intră în ea cu diverse treburi administrative.

După finalizarea și efectuarea recepției acestor lucrări de conformare, va fi emisă Autorizația de Securitate la incendiu pentru Primăria Municipiului Pitești.

Comments

comments