Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis cererea de eliberare condiţionată a fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, condamnat în 2013 la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită de la omul de afaceri Cornel Penescu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 3 zile.

Fostul primar al Craiovei a fost condamnat după ce a fost acuzat că a primit mită 50.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, în schimbul eliberării unei autorizaţii de construire a unui nou magazin şi să îi faciliteze racordarea la reţeaua de transport în comun din Craiova, potrivit rechizitoriului.

Antonie Solomon a scris în închisoare trei cărţi pentru a-şi micşora pedepasa. Din pedeapsa de 3 ani, fostul primar al Craiovei a executat un an şi două luni. Potrivit Codului Penal, una din condiţiile eliberării condiţionate este că inculpatul să fi executat cel puţin două treimi din durata pedepsei.

„Judecătoria Craiova admite propunerea de liberare condiţionată formulată Penitenciarul Pelendava Craiova, privind pe condamnatul Solomon Antonie. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului nr. 121/2013 emis de Tribunalul Bucureşti, secţia I penală. În baza art. 275 pct. 4 alin. 3 C.p.p. Cheltuielile judiciare în cuantum de 50 de lei,rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi 13.11.2014″, se arată în încheierea de şedinţa.

Solomon a negat vehement tot timpul implicarea sa în cazul „Mita de la PIC”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI