Consiliul Judeţean Argeş scoate la concurs postul de director al Teatrului Davila, acum ocupat de onorabilul Sevastian Tudor, pentru următorii trei ani, începând cu luna decembrie 2014. Potrivit legii, cel ce aspiră la conducerea Teatrului trebuie să fie cetăţean român sau al unui stat membru UE, să aibă studii de licenţă în domeniul de activitate şi cel puţin trei ani de vechime în managementul cultural şi să nu fi împlinit vârsta de pensionare. Odată ce a îndeplinit aceste condiţii, potrivit calendarului afişat pe site-ul CJ-ului, 5 noiembrie este data limită până la care doritorii pot depune planurile de management şi dosarele de concurs. Ei au de parcurs o listă lungă cât o zi de post de ordonanţe şi legi, în care se scrie de la salarizarea personalului din instituţiile de cultură şi finanţarea acestora şi până la codul de conduită al angajaţilor!
Respectivele planuri de management trebuie concepute având în vedere Caietul de obiective întocmit de conducerea CJ, în care sunt specificate ţintele pe are instituţia şi le-a propus în legătură cu teatrul. Astfel, noului director i se cere, pe lângă eficientizarea mijloacelor economice şi a bugetului teatrului şi dotarea tehnică a sălii de spectacole, şi păstrarea valorilor în instituţie, promovarea experimentului şi inovaţiei, şi dezvoltarea competenţelor profesionale ale personalului. Potrivit cerinţelor, ar trebui ca în cei trei ani cât va ocupa scaunul de conducere, noul director să aibă grijă ca teatrul să aibă cel puţin 7 premiere şi să menţină în repertoriu minim 30 de piese în fiecare an. O parte din ele să fie din dramaturgia românească şi să promoveze valorile cultural-artistice autohtone pe plan naţional şi internaţional. În plus, este obligat să menţină teatrul în circuitul internaţional, să participe la festivaluri internaţionale şi să organizeze microstagiuni de spectacole în toate oraşele şi chiar în localităţile judeţului! Dezvoltarea teatrului pentru copii şi sporirea zestrei muzeului teatrului sunt alte obiective impuse noii conduceri.
După analiza planurilor de management, primul răspuns privind notele obţinute de candidaţi va fi dat pe 19 noiembrie, urmând să existe şi o perioadă pentru contestaţii. În cel mai rău caz, pe 28 noiembrie vom cunoaşte cine va fi noul, sau poate vechiul, director al Teatrului Davila.
În ceea ce îl priveşte pe Sevastian Tudor, acesta are deja o vechime impresionantă, de peste de 17 ani la ani la conducerea Teatrului Davila, în două mandate: 1997- 2003 şi 2005- 2014. Mai ales în ultima parte, odată cu modernizarea şi atribuirea unei noi importanţe Teatrului Davila, nu numai că şi-a îndeplinit contractul de management, dar a fost apreciat la modul superlativ în ce priveşte evoluţia instituţiei, deschiderea internaţională şi aprecierea la nivel naţional de care se bucură acum. Este istoric de meserie, chiar doctor în istorie, a pornit ca profesor de gimnaziu, apoi a fost muzeograf la Goleşti, inspector dar şi inspector general la Direcţia de Cultură Argeş. Rămâne de văzut dacă, la vârsta sa – are deja 62 de ani împliniţi în august – va mai vrea să continue încă un mandat în fruntea Teatrului Davila.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI