PROBĂ SCRISĂ, PROBĂ PRACTICĂ ȘI INTERVIU CV, cazier, acte de studii, adeverinţă medicală, probă scrisă, probă practică şi interviu… Nu sunt cerinţe pentru un post la NASA, nici în aviaţie sau la Guvern, ci condiţiile pe care conducerea Şcolii nr. 13 din Piteşti vrea să le treacă o femeie de serviciu. Că e greu  de găsit un loc de muncă în  zilele de azi o ştiu pe pielea lor foarte mulţi.

Că ţi se cere peste tot experienţă, iar e cunoscut. Dar cum să capeţi experienţă, dacă nici ca femeie de serviciu nu te mai poţi angaja fără a trece prin nişte furci caudine draconice? Aşa se poate întreba oricine ar vrea un loc de muncă. Iar de pregătire profesională nu e cazul să ne mai mirăm că toată lumea aleargă după diplome, dacă până şi pentru un asemenea post ţi se cer acte de studii şi curriculum vitae… Iată însă, pentru o mai bună înţelegere a subiectului, cum arată anunţul postat pe site-ul unităţii de învăţământ din Piteşti: „Unitatea noastră şcolară organizează concurs pentru ocuparea postului de îngrijitor. Concursul va avea loc în data de 15.11.2013, ora 11.00, şi va consta într-o probă scrisă, o probă practică şi interviu. Dosarele de înscriere se vor depune la secretariatul şcolii, în perioada 07-18.10.2013 şi vor cuprinde următoarele documente: cerere de înscriere, copie de pe actul de identitate, copii de pe actele de studii, copie de pe carnetul de muncă sau o adeverinţă care să ateste vechimea în muncă, cazier judiciar sau declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale, adeverinţă medicală de la medicul de familie, care ateste sănătate corespunzătoare şi curriculum vitae.”

Întrebări de cultură generală şi proba de dat cu mopul

Miraţi şi destul de nelămuriţi ce materie s-ar putea studia pentru proba scrisă a examenului şi pentru a afla ce ar trebui să înveţe cineva interesat de post, am contactat secretariatul şcolii. Doamna de la capătul firului ne-a răspuns mai întâi cu un început de râs, dar, pentru că îi reprezenta oficial chiar pe cei ce au conceput anunţul, a încercat să fie serioasă şi ne-a anunţat că, din câte ştie, s-ar putea renunţa la proba scrisă, dar încă nu s-a luat o decizie finală.
Cât despre proba practică, se pare că doritorii vor fi puşi efectiv să dea cu mătura şi mopul, plus pămătuful de praf. Rezultatul va fi apoi evaluat de o comisie, al cărei rol va fi să decidă cine are cu adevărat…  talent la o astfel de ocupaţie. Câştigătorul va fi însă decis de abia după proba interviului, unde chiar e greu de apreciat ce criterii se vor folosi. Că doar nu va decide cultura generală, chiar dacă e vorba de o şcoală! Cel mai probabil, aici va interveni… CV-ul şi „background-ul profesional”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI