Concert de pian la Filarmonica Pitești. Filarmonica organizează joi, 3 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Antonio Salieri, Wolfgang Amadeus Mozart și Franz Schubert.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Leonard Boga, participă, ca solistă, pianista Andra Mărgineanu, care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră nr. 23 în La major de Mozart.

În prima parte, publicul va audia și uvertura La scuola de’ gelosi aparținând lui Antonio Salieri. În partea a doua, va fi interpretată Simfonia nr. 5 în Si bemol major de Franz Schubert.

Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Horia Andreescu, Leonard Boga a urmat şi masterclassuri cu alţi dirijori importanţi din Europa. Doctor în muzică, a susţinut concerte cu filarmonicile din Bucureşti, Iaşi, Satu Mare, Timişoara, Oradea, Braşov, Botoşani, cu Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Naţională Iaşi, Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti. Colaborează cu solişi de renume, precum Liviu Prunaru, Alexandru Tomescu, Viniciu Moroianu, Raluca Ştirbăţ. A mai dirijat în anii trecuți orchestra Filarmonicii Piteşti.

După absolvirea Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București, Andra Mărgineanu a continuat studiile muzicale la Universitatea Națională de Muzică la clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu. A obținut premii la concursurile naționale și internaționale de pian: „Drumul spre celebritate”, „Pro Piano”, „Milenium Piano” și „曩radus ad Parnassum”. A urmat masterclassuri cu profesori de renume din Manchester, Gijon și București. La momentul actual este înscrisă la masterclass la clasa profesorului Daniel Goiți. A susținut recitaluri și concerte la Ateneul Român, Sala Radio, Botoșani (a cântat cu filarmonica), precum și la Universitatea Națională de Muzică și Fundația „George Enescu”. Este în premieră la Filarmonica Pitești.

Comments

comments